Öne Çıkanlar bugünün gündemi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hakkari terör gündem özeti abd terörist CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin Hadise gündem başlıkları elazığ

FED, 30 Bankaya Onay Verdi

ABD Merkez Bankası (FED), ülkede faaliyet gösteren 30 büyük bankanın sermaye planını onayladı.

FED tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kapsamlı Sermaye Analizi ve Değerlendirmesi (CCAR) çerçevesinde 33 bankadan 30’unun sermaye planları gereken kriterleri sağladı. Alman Deutsche Bank ve İspanyol Santander Holdings’in sermaye planları reddedilirken, Morgan Stanley’e şartlı kabul verildi.
Açıklamada, altıncı yılını dolduran CCAR'nin bankaların güçlü sermaye yapısına sahip olması, kriz dönemlerinde bile kredi yükümlülüklerini rahatlıkla yerine getirebilmesi ve finansal istikrar açısından önemi belirtildi.

Fed'in sermaye planlarını onaylamasıyla, Bank of America, Citigroup, American Express, JP Morgan Chase, Goldman Sachs ve HSBC’nin de aralarında bulunduğu 30 bankanın hisse senedi geri alımlarına ve kar payı yükseltmelerine izin çıkmış oldu. Açıklamanın ardından adı geçen bankaların birçoğu önümüzdeki dönemde hisse senedi geri alımları yapacağını kamuoyuna duyurdu.

Morgan Stanley'e Şartlı Kabul

FED, sermaye planını şartlı olarak kabul ettiği Morgan Stanley’e, planını spesifik bazı zayıflıkları giderip yeniden ibraz etmesi için 2016 sonuna kadar süre verdi.

Açıklamada, Alman Deutsche Bank ve İspanyol Santander’in ABD’deki iştiraklerine ait sermaye planlarının ise “niteliksel” gerekçelerle reddedildiği kaydedildi.

FED'in engeline takılan iki bankaya yönelik değerlendirmelerde, risk ölçüm yöntemlerinde, stres testi sürecinde, risk yönetimi yapısında ve veri altyapısında eksiklikler olduğuna dikkat çekildi.

Ayrıca, Deutsche Bank’a bir diğer kötü haber de ABD Finans Sektörü Düzenleme Otoritesi’nden (FINRA) geldi. Kuruluştan yapılan açıklamayla, Deutsche Bank’a işlemlerine ilişkin verileri zamanında ve doğru olarak bildirmediği gerekçesiyle 6 milyon dolar ceza kesildiği duyuruldu.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.