FT: Tarihin En Yüksek Doğrudan Yatırım Sinyali Türkiye'de "Getir" Dahil Haziran'da

Türkiye son dönemde ekonomik ataklarıyla dış basının gündeminde olmayı sürdürüyor. Financial Times Türkiye'nin ikinci "unicorn"u olan ve 550 milyon dolar doğrudan yabancı yatırım alan "Getir"i küresel doğrudan yabancı yatırıma örnek olarak gösterdi. Financial Times, Yatırım Sinyallerinin Haziran ayında bugüne değin en büyük aylık artışı gösterdiğini bildirdi.



Financial Times'ın piyasadaki en kapsamlı sıfırdan doğrudan yabancı yatırım (DYY) izleme veritabanı olan fDi Markets, makroekonomik değerlendirmeler açısından 2003'ten bu yana gerçek zamanlı veri geçmişine sahip bulunuyor. fDi Markets verileri yatırımcıların doğrudan yabancı yatırımların durumu hakkında küresel karar vermelerinde yardımcı oluyor.

fDi Markets'ten yapılan açıklamada kurumun aylık Yatırımcı Sinyallerinde bugüne değin gördüğü en büyük artışın Haziran'da kaydedildiği bildirildi. fDi Markets açıklamasında dünyadaki örnek doğrudan yabancı yatırımlara Türkiye'deki "Getir"e yapılan yatırım örnek gösterildi. Açıklama şöyle:

"Yabancı pazarlarda gelecekteki yatırımlarını düşünen şirketler için öncü sinyalleri izleyen fDi Markets'in Yatırımcı Sinyalleri veri tabanı, fDi Markets tarihinde kaydedilen en yüksek aylık sayım olan Haziran 2021'de 481 Yatırımcı Sinyali sayısına ulaştı.

Haziran'daki Yatırımcı Sinyallerinin; hem yeni fonlama planları hem de denizaşırı genişlemeyi içerenler dahil yarıdan fazlası Yazılım ve IT (bilişim teknolojileri) sektörlerindeydi. Buna ABD'ye açılmak için bir D serisi finansman kapsamında 550 milyon dolar toplayan, talep üzerine teslimat hizmeti veren Türkiye merkezli Getir de dahildi.

ABD, Haziran ayında Yatırımcı Sinyalleri için en büyük yatırım yapan ülke oldu ve 131 ABD merkezli şirket, denizaşırı veya ABD içinde genişlemeye ilgi duydu."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.