Öne Çıkanlar Hakkari EMİNE ERDOĞAN Hadise bugünün gündemi palandöken terör Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ömer fethi gürer elazığ cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan malatya

Hazine: Sputnik Şimşek’in Sözleriyle Algı Oluşturmaya Çalışmıştır

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in, Davos’ta katıldığı paneldeki sözlerinin bazı haber ajanslarınca çarpıtıldığı belirtilerek, ‘Türkiye’nin artık Esad’sız bir anlaşmada ısrar edemeyeceğine’ yönelik haberlerin yorum olduğu ifade edildi.

Hazine Müsteşarlığı, yaptığı açıklamada Başbakan Yardımcısı Şimşek’in Davos’ta konuşmacı olarak katıldığı panelde söylediklerinin Sputnik Haber Ajansınca konu bağlamından çıkarıldığını belirtti. Açıklamada, Şimşek’in katıldığı “Suriye ve Irak: Anlaşmazlığı Bitirme” panelinde, Suriye meselesine ilişkin gelen bir soru üzerine ‘Suriye’deki trajedinin müsebbibinin Esad olduğunu, Esad’ın içinde olduğu bir çözümü içselleştirmenin mümkün olmadığını, Amerika’nın üzerine düşeni yapmadığını, Rusya ve İran’ın sahada durumu değiştirdiğini ve bundan sonra esas odaklanılması gereken konunun ateşkes ile insanların hayatının korunması olduğunu net bir şekilde ifade ettiği belirtildi.

Açıklamada, “Sputnik Haber Ajansı konuyu bağlamından çıkartarak Başbakan Yardımcımızın ‘Türkiye artık Esad’sız bir anlaşmada ısrar edemez’ dediği yönünde bir algı oluşturmaya çalışmıştır. Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek’in hiçbir şekilde haberde yer verildiği gibi bir ifadesi olmamıştır. Bu Sputnik Haber Ajansının kendi yorumudur” ifadeleri kullanıldı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.