Öne Çıkanlar ankara konya deprem sgk bodrum chp pakistan veysel eroğlu cumhurbaşkanı erdoğan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank iata kastamonu

İÇGİAF Başkanı Semiz: “Türkiye Başarı Tedbirler Ve Adımlarla Dünyaya Örnek Oldu”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve dünyayı etkileyen Korononavirüse karşı hazırlanan “Ekonomik İstikrar Kalkanı" paketinin iş dünyasına ışık olduğunu dile getiren İç Anadolu Genç İşadamları Federasyonu (İÇGİAF) Başkanı Fatma Semiz, paketin reel sektörü rahatlatacak çözümler sunduğunu söyledi.

Pandemi ilan edilen Koronavirüs sürecini, Türkiye’nin en başından beri başarılı bir şekilde yönettiğine vurgu yapan Semiz, “Sağlıkta alınan önemli tedbirler ve ekonomide atılan kritik adımlarla Türkiye Koronavirüs salgınını yönetme açısından dünyada örnek bir ülke oldu” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın Koronavirüs salgınına karşı tedbirleri artırdığına dikkat çeken Semiz, bakanlığın 15 dakika gibi kısa bir sürede sonuç alınabilecek tanı kitlerini uygulamaya başlamasının takdiri şayan bir gelişme olduğunu vurguladı. Koronavirüsün ülkeye gelmeden tedbirleri almaya başlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın her türlü övgüye layık bir performans sergilediğini dile getiren Semiz,  “Sayın Bakanımız bu süreci çok iyi yönetti. Kendisine bir kez daha hayran olduk. Sayın Koca, herkesin gönlünde taht kurdu” diye konuştu.

Salgından dolayı pek çok ülke ekonomisinin zor günler yaşadığına değinen Semiz, bu zor günlerde açıklanan paketin iş dünyasına ışık tuttuğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ekonomideki önemli adımların zamanında atıldığını belirten Semiz, ekonomik desteklerle iş dünyasının üretmeye devam edeceğini kaydetti.

ZAMANINDA ATILAN DEV ADIMLAR BİZİ ÖNE GEÇİRDİ

Açıklanan paketin reel sektörü rahatlatacak çözümler sunduğuna dikkat çeken Semiz, “Hükümet, ihtiyaç duyulduğunda gerekli adımları hızlı bir şekilde yeniden atacaktır” diye konuştu.

Avrupa’nın en büyük şehir hastanesinin Ankara’ya kurulduğunu hatırlatan Semiz, “Bu kriz, ülkemizde zamanında atılan dev adımların ne kadar doğru olduğunu bizlere gösterdi. Sağlık, eğitim ve ekonomide gerçekleştirilen reformlar, bugün bizi dünyada öne geçirdi” şeklinde konuştu.

Ülkenin içinde bulunduğu tüm zor durumlar gibi bu sürecin de kamu, özel sektör ve çalışanlarla birlikte en kısa sürede aşılacağından emin olduklarını dile getiren Semiz, iş dünyası olarak her zaman olduğu gibi bugün de ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını söyledi.

TÜRKİYE GÖÇMEN SINAVINI GEÇTİ

Hükümetin Suriye politikasına da değinen Semiz, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde bir terör koridoruna izin vermeme adına tutarlı ve kararlı bir politika sergilediğini, bunu yaparken göçmen politikasıyla da dünyaya örnek olacak bir yaklaşım ortaya koyduğunu söyledi. 

İdlib’den gelmesi muhtemel yeni bir göç dalgasına karşı Türkiye’nin Avrupa’ya gitmek isteyen göçmenlere kapıları açtığını hatırlatan Semiz, Türkiye’nin Suriyelilere 8 yıldır insancıl bir politika uyguladığını anlattı. Semiz,  Avrupa ülkelerinin Türkiye’ye verdiği sözleri tutmaması karşısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın attığı bu adımla tam bir liderlik örneği sergilediğini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.