Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi ihracat çin vodafone merkez bankası Afrin Akşener Gürer MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

İhracatçılar İçin Hazırlanan Yeni Destek Paketi Yürürlüğe Girdi

İhracat finansmanını kolaylaştırmak, ihracatta pazar ve ürün çeşitliliği sağlayabilmek için oluşturulan yeni destek paketi bugünkü Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Ekonomi Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Yeni destek paketi, pazar çeşitliliğinin  önem arz ettiği günümüz rekabet koşullarında, özellikle yeni ve uzak pazarlara yönelecek ihracatçılarımızın finansman ihtiyaçları gözetilerek oluşturuldu. Buna ek olarak, küreselleşen şirketlerin üretim zincirlerinde bir halka olma gereksiniminden hareketle, firmalarımızı rakiplerine göre bir adım öne taşıyacak yeni enstrümanlar geliştirmek vizyonu ile destek mekanizmaları hazırlandı." denildi.

 Yeni destek paketi kapsamında: 

-Yurt dışı alıcılara Türkiye’den yatırım/sermaye malı ithalatlarında Eximbank kanalıyla CIRR (Referans Ticari Faiz Oranları) üzerinden kredi verme olanağı sağlanacak. Böylece, ABD, İngiltere ve İtalya gibi gelişmiş ülkelerdeki mekanizmalara benzer olarak, Eximbank alıcı kredilerinde; gelişmiş ülke Eximbankları ile Türk Eximbank’ın uyguladığı faiz farkı karşılanacak.

-İhracatçılarımızın yeni pazarlara ve yeni müşterilere ihracat yaparken üstlendikleri risklerin Eximbank tarafından daha cesaretle sigortalanmasının sağlanması için Türk Eximbank’a sigorta tazmin desteği verilecek. Afrika gibi riski yüksek olan ve bu nedenle reasüre edilemeyen projelerin Eximbank tarafından daha kolay sigortalanabilmesi sağlanacak.

-Küresel tedarik zincirinde yer alma potansiyeli olan firmalarımızın, söz konusu zincire girişlerini kolaylaştırmak ve hızlandırmak amacıyla kurumsal kapasitelerini ve yetkinliklerini artıracak nitelikte makine, ekipman, donanım, yazılım, eğitim, danışmanlık, patent, lisans, sertifikasyon gibi giderleri proje bazında 1 milyon dolara kadar % 50 oranında desteklenecek. Böylelikle, ihracatçılarımızın, Forbes, Fortune 500 gibi listelerde yer alan global ölçekli firmalar ile daimi tedarikçi ilişkileri kurmaları sağlanacak.

Ülkemize küresel ölçekte marka olmuş sektörel fuarlar kazandırmak ve dünya fuarcılık sektöründeki payımızı artırmak amacıyla, ihracatçılarımızın alıcılarla buluştuğu ve iş görüşmelerini gerçekleştirdiği sektörel nitelikli yurtiçi fuarlarda katılımcı şirketlerimize % 50 oranında ve 30.000 TL’ye kadar yer kirası ve stand desteği verilecek.
 
Yeni destek paketinin, uluslararası ticaret hacminin daraldığı bu günlerde ihracatımıza ivme kazandırması beklenmekte, bu vesileyle yeni bir atılım dönemi başlatarak ihracatımıza ve ekonomimize yeni bir dinamizm getirilmesi hedeflenmektedir.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.