Öne Çıkanlar rusya abd terörist bugünün gündem başlıkları ekonomik güven endeksi hizmet mardin trt Kuşadası Belediyesi ATO Başkanı Gürsel Baran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ak parti sözcüsü ömer çelik

İlk Beş Ayda 386 Bin Senet Protesto Edildi

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi, 2016’nın ilk beş ayında 386 bin adet senedin protesto edildiğini ve bu senetlerin toplam parasal tutarının 4,3 milyar TL olduğunu belirtti.

TBB açıklamasına göre, protesto edilen senet adedi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1 oranında azalırken, senet tutarı yüzde 19 oranında artış görüldü. 

Yılın ilk beş ayında, adet olarak en fazla senedin protesto edildiği ilk 5 il sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Konya ve Bursa oldu. Tutar olarak, Türkiye genelinde protesto edilen senetlerin yüzde 29’unu İstanbul ilindekiler oluştururken, İstanbul’u yüzde 10 ile Ankara, yüzde 8 ile İzmir, yüzde 4'lük oranlarla Konya ve Antalya izledi. Protesto edilen senetlerin tutar olarak en düşük olduğu iller ise Siirt, Bayburt ve Tunceli oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.