Öne Çıkanlar AİLE terör bugünün gündemi palandöken Hakkari cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hadise gündem özeti çin abd terörist elazığ

İş Bankası İlk Yarıda 2 Milyar Lira Kar Elde Etti

Türkiye İş Bankası, 2016 yılının ilk altı aylık döneminde 2 milyar 287 milyon lira kâr açıkladı. Banka’nın aktif büyüklüğü yılsonuna kıyasla yüzde 4,6 artarak 288,3 milyar liraya, kredileri de aynı dönemde yüzde 3,2 artarak 183,6 milyar liraya ulaştı.

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, yılın ilk yarısında alınan finansal sonuçlara ilişkin olarak yaptığı açıklamada “Reel sektöre sağladığı kaynaklar ile ülke ekonomisinin gelişimine destek vermeyi görev edinen Bankamız, bu misyonunu yılın ilk yarısında da taviz vermeden sürdürmüştür. 30 Haziran 2016 itibarıyla, Bankamızın yüzde 74’ü ticari kredilerden oluşan nakdi kredi hacmi 183,6 milyar lira, gayri nakdi kredi hacmi ise 50,8 milyar liraya yükseldi” ifadelerini kullandı.

Konsolide aktif büyüklüğü 341,8 milyar liraya ulaşan İş Bankası Grubu’nun nakdi kredileri ile ülke ekonomisine verdiği destek ise, önceki yılsonuna göre yüzde 3 artarak 199,7 milyar liraya ulaşırken, gayri nakdi kredi hacmi 52,8 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Bilanço ile ilgili yapılan açıklamada, etkin kaynak tahsisi politikasından ödün vermeyerek istikrarlı bir şekilde büyümeye devam eden İş Bankası'nın, bu dönemde takipteki alacaklar oranını, yüzde 2,4 ile sektör ortalamasının oldukça altında bir seviyede tutmayı sürdürdüğüne dikkat  çekildi.

-MEVDUAT HACMİ 163,6 MİLYAR LİRA -

İş Bankası'nın zengin ürün çeşitliliği ve yaygın şube ağının yanı sıra gelişmiş alternatif dağıtım kanalları, kaliteli ve müşteri odaklı hizmet anlayışı ile geniş bir müşteri kitlesine sahip olduğu belirtilen açıklamada, mevduat hacminin önceki yılsonuna göre yüzde 6,4 oranında artarak 163,6 milyar liraya ulaştığı kaydedildi. Banka'nın kaynaklarını çeşitlendirmek ve vade yapısını güçlendirmek amacıyla mevduat dışı fonlama kaynaklarından da etkin bir biçimde faydalanmaya devam ettiği belirtilen açıklamaya göre Banka, yılın ilk yarısında yurt içi piyasalarda toplam 6,2 milyar lira, yurt dışı piyasalarda da 488,6 milyon ABD Doları muadili tutarında menkul kıymet ihracı gerçekleştirdi. Açıklamada, Mayıs ayında, 18 ülkeden 47 bankanın katılımıyla önceki yıla kıyasla yüzde 100’ün üzerinde bir oranla yenilenen, yaklaşık 1,4 milyar ABD doları muadili tutarındaki sendikasyon kredisi ile Banka’nın uluslararası piyasalardaki güvenilirliğinin bir kez daha tescil edildiği kaydedildi.

Açıklamada yılsonuna göre yüzde 7,9 artarak 34,6 milyar liraya ulaşan özkaynak tutarı ve yüzde 16 düzeyinde gerçekleşen sermaye yeterliliği oranının Banka’nın mali bünyesinin sağlamlığına ilişkin önemli göstergeler olduğu hatırlatıldı.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, değerlendirmesinde “Bankamız sektördeki güçlü ve öncü konumunun getirdiği sorumluluk bilinciyle, içinde bulunduğumuz dönemin zor koşullarında da faaliyetlerini sağlıklı büyüme ekseninde ve ülke ekonomisine katkısını artırmayı hedefleyerek sürdürecektir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.