Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım Kuşadası Belediyesi gündem ihracat merkez bankası çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vodafone Afrin Akşener Gürer

İstanbul Mermer Fuarına 500 Yabancı Alım Heyeti Geliyor

Türkiye’nin en değerli ihraç ürünlerinden biri olarak görülen doğal taşı tanıtmak ve ihracatını artırmak amacıyla 2017’yi “Dünya Türk Doğal Taşları Yılı” olarak belirleyen İstanbul Maden İhracatçıları Birliği’nin düzenlediği, Doğal Taş, Mermer Proje ve Teknolojileri Fuarı 23 Ağustos tarihinde kapılarını açıyor.

40’tan Fazla Ülkeden 500 Alımcı

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği’nin (İMİB) ilk kez düzenleyeceği fuarı, düşük maliyet, yüksek katma değer ve sürdürülebilir büyüme kavramları üzerine inşa ettiklerini belirten İMİB Başkanı Ali Kahyaoğlu, “40’dan fazla farklı ülkeden gelecek olan 500’e yakın yabancı alım heyeti ile yerli üreticileri buluşturacağız. Fuar ziyaretçilerimiz, alım heyeti, uluslararası iş adamları, mimarlar ve gayrimenkul sektörü temsilcilerinden oluşuyor. Fuarda Türk lirası üzerinden kiralama yaptık ve ayrıca emsal fuarda 125 Euro olan metrekare fiyatı bizim fuarımızda 125 TL oldu. Fuarımızın düşük katılım maliyeti, nitelikli yerli ve yabancı ziyaretçileri ve yüksek iş potansiyeli çoğu KOBİ olan üyelerimizin iş bağlantıları kurmaları için uygun zemini sağlayacaktır. Bu da ihracatımızı artırıcı bir unsur olacak” dedi. 

Doğal Taş İhracatı Artıyor

Kahyaoğlu, 2017’ye başlarken maden ihracat öngörülerinin 5 milyar dolar olduğunu ve tüm planlamayı bu hedef doğrultusunda yaptıklarını belirterek, “Bu yılın Ocak-Haziran döneminde 2,27 milyar dolarlık ihracat bizi hedefimize biraz daha yaklaştırdı. Doğal Taş, Mermer Proje ve Teknolojileri Fuarı’nın da bu ve bundan sonraki yıllarda ihracatımıza katkı yapacak önemli bir fuar niteliği kazanacağını düşünüyoruz” dedi.

Türkiye’nin son yıllarda peş peşe yaşadığı badirelerle dışarıda olumsuz bir izlenim bıraktığını kaydederek, fuar nedeniyle 500’e yakın yabancıyı ağırlayacak olmalarının kendilerine farklı bir misyon daha yüklediğini ifade eden Kahyaoğlu, “Misafirlerimizi İstanbul’da gezdireceğiz, Boğaz’da akşam yemeği düzenleyeceğiz. İstanbul’un tarihi ve kültürel yerlerini ve şehrin canlılığını görmelerini istiyoruz. Böylece bizim gönüllü elçimiz olarak ülkelerine dönecekler” dedi.

Doğal Taş Tasarım Yarışması

Öte yandan fuarın açılış günü, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği’nin doğal taşı tanıtmak ve kültür sanat hayatına destek vermek amacıyla düzenlediği 6. Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın ödül töreni de yapılacak. Yarışmaya katılan profesyonel ve öğrencilere ödülleri verilecek. Ayrıca uluslararası mimarların katılımıyla ‘Green Desing Forum’ semineri de 24 Ağustos tarihinde fuar alanında gerçekleşecek.

İstanbul Fuar Merkezi’nde 23-26 Ağustos tarihleri arasında ziyaret edilebilecek olan fuar, toplam 15 bin metrekarelik açık ve kapalı alanda düzenleniyor. Fuara doğal taş üreticilerinin yanı sıra mermer makine üreticileri de yer alıyor.   
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.