Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs sıla vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan chp niğde milletvekili ömer fethi gürer gündem başlıkları google

İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI Temmuz 2016 Raporu

İstanbul Sanayi Odası, Türkiye İmalat PMI Temmuz 2016 sonuçlarını açıkladı. İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat Sanayi PMI Endeksi Temmuz ayında 47,6’ya yükseldi
İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI endeksi, haziran ayına göre iyileşme kaydederek temmuz ayında 47,6’ya yükseldi.
İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI endeksine göre, temmuz ayında üretim ve yeni siparişlerdeki gerileme haziran ayına göre hız kesti, girdi fiyatları enflasyonu da gerilemeyi sürdürdü.
Ekonomik büyümenin öncü göstergesi olan imalat sanayi performansında en hızlı ve güvenilir referans kabul edilen İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi) anketinin Temmuz 2016 dönemi sonuçları açıklandı.

Buna göre İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI endeksi, Türk imalat sektöründeki daralmanın temmuz ayında devam ettiğine ancak daralma hızının haziran ayına kıyasla azaldığına işaret etti. PMI endeksi temmuz ayında eşik değer 50,0’nin altında kaydedildi. Bununla birlikte haziran ayında 47,4 olarak ölçülen PMI endeksi, temmuz ayında 47,6’ya yükseldi. Üretim ve yeni siparişlerdeki gerileme, haziran ayına göre daha düşük hızda oldu.

Zayıf Türk Lirası’nın etkisiyle imalatçıların girdi fiyatları temmuz ayında artmaya devam etti. Ancak girdi fiyatları enflasyonu gerilemeyi sürdürdü ve uzun dönem ortalamasının altında kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.