Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi gündem özeti Kuşadası Belediyesi Koronavirüs deprem gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 konser başbakan binali yıldırım

Karayolları Bir Koyup Üç Alıyor

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), geçen yıl toplamda 20 milyar 292 milyon lira harcama yaptığını, karayollarına bağlı olan yolları kullanan araçlardan ve köprü-otoyol gelirlerinden sağlanan vergiler, 56 milyar 884 milyon liraolduğunu açıkladı.

KGM verilerine göre, kurum 2015'te bütçe gelirlerine önemli katkı sağladı.

KGM'nin sorumluluğundaki karayolu ağının ulusal bütçeye katkıları, araçların benzin, motorin ve LPG üzerinden ödediği Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), Katma Değer Vergisi (KDV), motorlu taşıtlara ilişkin ÖTV ve Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ile köprü ve otoyol gelirlerinden alınan KDV'den oluştu.

Motorlu taşıtlara ilişkin ÖTV 17 milyar 25 milyon olarak belirlenirken, tüketilen yakıttan alınan ÖTV 24 milyar lira seviyesine yakın.

Tüketilen yakıttan alınan KDV ise geçen yıl 6 milyar 777 milyon lira, MTV 8 milyar 948 milyon lira oldu. Otoyol ve köprülerden elde edilen gelirin KDV'si 158 milyon lirayı geçti. Bu rakamlar toplandığında karayolları, geçen yıl 56 milyar 884 milyon lira vergi geliri sağladı.

Anahtar Kelimeler:
KarayollarıKgmVergiler
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.