Öne Çıkanlar filistin Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal yök Metina Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev milli savunma bakanlığı ito ırak A Milli Kadın Voleybol Takımı bitlis berlin ukrayna

KOBİDER Başkanı Özgenç: Esnaf Turizmciye Kurban Edildi

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, uzatılan Kurban Bayramı tatiline ilişkin olarak “esnaf turizmciye kurban edildi” dedi.

Kurban bayramı tatilinin dün Bakanlar Kurulu’ndan çıkan karar ile 10 gün olarak belirlenmesine KOBİDER’den itiraz geldi. “Son yıllarda uygulanan uzun bayram tatilleri kamu ve özel sektör arasında haksızlığa neden olduğu gibi çalışan ile işveren arasında tatsızlığa neden olmaktadır. Ayrıca küçük esnaf bayram alışverişi yapamamaktadır. Çünkü gereksiz yere uzatılan bayram tatillerini fırsat bilen vatandaşlar, günümüzde olduğu gibi sahil kentlerine ve memleketlerine akın ediyor. Vatandaşların bir kısmının uzatılan tatili fırsat bilerek tatil bölgelerine gitmesi, İstanbul trafiğinde gözle görülür derecede rahatlama yaşansa da esnaf olması gereken ‘arife’ alışverişini yapamamaktadır. Esnaf turizmciye kurban edildi” şeklinde konuştu.

“Turizmciler İş Yapsın Diye Küçük Esnafı Batırmanın Alemi Yok”

Bayram dolayısıyla iş yapamayan esnafın 9 günlük tatilleri çıkaranlara beddua ettiğini ifade eden Özgenç, “Turizmciler iş yapsın diye küçük esnafı batırmanın alemi yok. Günümüzde bayramlar adeta seyahat günleri olarak anılmaya başlandı. Bayramlardaki alışverişin geçmiş yıllara göre az olmasının nedeni lastik gibi uzatılan tatillerdir. Bu durum alışveriş kültürünü değiştirdi” değerlendirmesinde bulundu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.