Öne Çıkanlar Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak chp niğde milletvekili ömer fethi gürer sıla gündem başlıkları vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş fırat kalkanı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli akbank

Londra Borsası-TÜRKONFED İşbirliği Sağlandı

TÜRKONFED ve Londra Borsası işbirliği yaptı. Londra Borsası’nın yenilikçi küçük ve orta ölçekli firmalara destek vermek amacıyla başlattığı ELITE programı kapsamında, Türkiye’nin en geniş tabanlı KOBİ yapılanmasına sahip iş dünyası örgütü TÜRKONFED ile ortaklık anlaşması imzaladı.

Türkiye’nin en geniş tabanlı KOBİ yapılanmasına sahip iş dünyası örgütü TÜRKONFED, London Stock Exchange Group’la işbirliği yaptı. London Stock Exchange Group, yenilikçi küçük ve ortak ölçekli firmaların büyümelerine destek vermek amacıyla başlattığı ELITE programı kapsamında TÜRKONFED ile bir anlaşma imzaladı. Anlaşma ile birlikte ELITE programına dâhil olan Türkiye'den ilk dört firma, 14 Temmuz 2016 tarihindeLondraBorsası'nda diğer uluslararası şirketlerle birlikte borsanın açılışına katıldı. Güvenlik, bilişim, online satış ve otomobil parçaları üreticiliği alanlarında faaliyet gösteren, Türkiye'den dört firma, Londra Borsası'nın düzenlediği ELITE programına katılan ilk Türk firmaları oldu.

ELITE programına Türkiye’den katılan dört şirketle birlikte Avrupa, İsrail ve Rusya'dan 11 şirkette katılmış oldu. Programın toplam iştirakçi ülke sayısı 23'e ulaşırken, TÜRKONFED ve Londra Borsası arasında imzalanan anlaşma KOBİ’lerin yenilikçilik ve girişimcilik yolculuğunun da ilham kaynağı oldu. Toplam 350 üyesiyle ELİTE, bugün itibarıyla 30 milyarı Euro’yu aşan gelire ve 120 bin insanın istihdamına olanak sağlıyor.

“KOBİ’LERİN KAPASİTELERİ ARTACAK”

TÜRKONFED ve London Stock Exchange Group arasında imzalanan ortaklı anlaşması ile Türk KOBİ’lerinin iş kapasitelerini artıracağını ve çalışma alanlarına genişleteceğini söyleyen TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, "ELITE programının Türkiye'de uygulamaya alınması çerçevesinde London Stock Exchange Group ile ortaklığımızı büyük memnuniyetle açıklıyoruz. ELITE, küresel ortaklar ve dış uzmanların deneyimlerinden yararlanarak şirketlerinin büyümesini tasarlamak ve yönetmek için Türk KOBİ'lerine bir fırsat sunacak. ELITE'nin üst düzey yatırımcılar, tedarikçiler ve paydaşlardan oluşan ağı Türk KOBİ'lerinin iş kapasitelerini artırma ve çalışma alanlarını genişletmelerini sağlayacak. Türkiye genelinde TÜRKONFED üyeleri adına bu yeni ortaklığı memnuniyetle karşılıyoruz ve gelecekte başka işbirliklerine girmek için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

London Stock Exchange Group'un Sermaye Piyasaları Müdürü Raffaele Jerusalmi de şunları söyledi: “ELITE hâlihazırda çok başarılı bir program ve bugün ELITE ile Türkiye'nin yüksek kaliteli iddialı şirketlerini buluşturmak amacıyla TÜRKONFED ile ortaklığımızı duyurmaktan çok mutluyuz. Onların bireysel işletmelerinin büyümesini hızlandırmaya destek vermekle birlikte ELITE, Türkiye'nin ekonomik refahına katkıda bulunabilecek güce sahiptir. ELITE aracılığıyla en iyi ve en parlak KOBİ'leri desteklemeye devam etmek için sabırsızlanıyoruz ve bugün aramıza katılan yeni Türk şirketleri içtenlikle karşılıyoruz.”

İşletmeleri, gelecekteki büyüme aşamaları için hazırlamak ve yapılandırma süreçlerine destek vermek için tasarlanmış olan ELITE, şirketlerin çok çeşitli finansman sağlama opsiyonlarına erişmesini kolaylaştırıyor. Şirket tanıtımı ve görünürlüğünü artırırken, potansiyel yatırımcılar ile ilişkileri ve fırsatları teşvik ederek, en iyi yönetim uygulamaları ile girişimciliği destekliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.