Öne Çıkanlar Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak chp niğde milletvekili ömer fethi gürer sıla gündem başlıkları vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş fırat kalkanı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli akbank

Marmarabirlik Dünyaya Örnek Olacak

Marmarabirlik'in hiçbir katkı maddesi kullanmadan uyguladığı doğal fermantasyon tekniği, UZK'da ele alınacak. Marmarabirlik'i ziyaret eden UZK İcra Direktörü Ghedira, "Marmarabirlik'te uygulanan natural fermantasyonun Konsey tarafından tanınması için gereken desteği vereceğiz. Natural fermantasyonu dünyaya anlatacağız" dedi.

Uluslararası Zeytin Konseyi (UZK) İcra Direktörlüğü'ne seçilerek geçtiğimiz ay yeni görevine başlayan Abdellatif Ghedira, ilk resmi ziyaretini Marmarabirlik'e gerçekleştirdi. UZK Tanıtım Şefi Ender Gündüz ile birlikte Entegre Tesisler Müdürlüğü'nü gezen Ghedira, Marmarabirlik'te uygulanan natural fermantasyonun Konsey tarafından tanınması için gereken desteği vereceklerini söyledi.

Ghedira, Marmarabirlik'te hiçbir katkı maddesi kullanılmadan uygulanan natural işleme tekniğinin dünyada bilinmesi gerektiğini belirterek, bunun için 3 safhada çalışma yapacaklarını kaydetti. Ghedira, "Marmarabirlik'te uygulanan natural fermantasyonun Konsey tarafından tanınması için gereken desteği vereceğiz. Natural fermantasyonu dünyaya anlatacağız" dedi.

-ÜYE ÜLKELERE ANLATILACAK-

Öncelikle mart ayında İspanya Madrid'de gerçekleşecek toplantıda, üye ülkelere natural fermantasyonun teknik özelliklerinin anlatılacağını ve natural fermente edilmiş ürün kriterlerinin ortaya konacağını ifade eden Ghedira, Marmarabirlik'in tüm dünya tarafından kabul edilen bir laboratuara sahip olması için de gereken desteğin verileceğini açıkladı. Ghedira, Marmarabirlik'in üretim alanında incelemelerde bulunduktan sonra zeytin ve zeytinyağı tadımı yaptı.

-TAMAMEN DOĞAL ÜRETİM-

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa ise 32 bin ortağı ve 8 kooperatifi ile Marmarabirlik'in dünyadaki en büyük sofralık siyah zeytin üreticisi olduğunu belirterek, Birlik'in üretim ve satış rakamları ile Ar-Ge ve yatırım çalışmaları hakkında bilgi verdi. Asa, üretim süreçlerinde tamamen doğal işleme tekniği uyguladıklarını vurgulayarak, Marmarabirlik ürünlerinin bu yönüyle piyasadaki diğer ürünlerden ayrıldığını kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.