Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs sıla vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem başlıkları hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan fırat kalkanı chp niğde milletvekili ömer fethi gürer

Mart Ayında En Çok Biber Cep Yaktı

İstanbul Ticaret Odası (İTO), kamuoyunu bilgilendirmek ve piyasaların şeffaflığını sağlamak amacıyla, geçtiğimiz Mart ayında İstanbul'da perakende fiyatı en fazla artan ve azalan ürünleri, fiyatları ve değişim oranlarıyla birlikte açıkladı.

2016 Mart ayında İTO'nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi’nde yer alan 242 ürünün 57’sinin perakende fiyatı artarken, 42 ürünün fiyatı düştü, 143 ürünün fiyatı ise değişmedi.

-İSTANBUL’DA SİVRİ BİBER FİYATI YÜZDE 22,52 ARTTI-

Gıda maddeleri grubunda yer alan mevsimsel şartlara bağlı olarak fiyatında artış yaşanan sivri biber, 2016 Mart ayı itibariyle yüzde 22,52 oran ile fiyatı en fazla artan ürün oldu.

Fiyatlarında artış yaşanan diğer maddeler yüzde 19,11 ile maç giriş bilet ücreti, yüzde 12,46 ile muz ve yüzde 9,52 ile ilaçlar oldu.

-YEŞİL SOĞAN YÜZDE 41,16 UCUZLADI-

2016 Mart ayında ürün arzındaki artış nedeniyle yeşil soğan yüzde 41,16 oranında gerileme göstererek fiyatı en fazla azalış gösteren ürün oldu. Fiyatında azalış izlenen diğer maddeler yüzde 31,88 ile kabak, yüzde 28,06 ile karnabahar ve yüzde 25,34 ile pırasa oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.