Öne Çıkanlar Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi palandöken çin

Mehmet Şimşek G20 Bakanlar ve MB Başkanları Toplantısına Katılacak

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 23-24 Temmuz’da Çin’de düzenlenecek G20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı’na katılacak.

Hazine Müsteşarlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 23-24 Temmuz tarihlerinde Çin Halk Cumhuriyeti’nin Chengdu şehrinde düzenlenecek G20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı’na katılacak. 

Çin G20 Dönem Başkanlığı kapsamında bu yıl düzenlenecek toplantılara Türkiye, bir önceki Dönem Başkanı sıfatıyla G20 “Üçlü Yapı” (Troyka) üyesi olarak katılım sağlayacak.

G20’nin bu yıl Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları düzeyinde yapılacak son toplantısında, küresel ekonomi, güçlü, sürdürülebilir ve dengeli büyüme çerçevesi, yatırım ve altyapı, uluslararası finansal mimari, finansal düzenlemeler, uluslararası vergi konuları, terörizmin finansmanı ile mücadele, yeşil finansman ve iklim değişikliğinin finansmanı başlıkları yedi farklı oturumda ele alınacak.

Şimşek, G20 Bakanlar Toplantısı’nın resmi programının yanı sıra, Çin G20 Dönem Başkanlığı ve bir sonraki G20 Dönem Başkanı Almanya işbirliğinde düzenlenen “G20 Vergi Politikaları Sempozyumu”na panelist olarak katılacak ve muhatapları ile bir dizi ikili görüşme gerçekleştirecek. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.