Memur Ve Emekli'nin Temmuz 2018 Zam Oranı Belli Oldu

2018 yılı Temmuz ayından geçerli olmak üzere kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde toplamda yüzde 8.65, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında ise yüzde 9.17 oranında artış yapıldı. Bu kapsamda aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 3 bin 133 TL, en düşük memur emekli aylığı 2 bin 149 TL oldu. 

Maliye Bakanlığı, Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından 2018 yılı Temmuz döneminde kamu görevlileri ve emeklilere yapılan zamlara ilişkin açıklama yaptı. Buna göre, 2018 yılı Temmuz ayından geçerli olmak üzere kamu görevlileri ile memur emeklilerinin tamamının aylık ve ücretlerinde yüzde 3.5 oranında artış yapıldı. 2018 yılının ilk altı aylık döneminde gerçekleşen yüzde 9.17 enflasyon oranından kaynaklı olarak, ilave enflasyon farkıyla birlikte kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde Temmuz ayından geçerli olmak üzere toplamda yüzde 8.65 oranında artış yapıldı. Aynı dönemde SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında ise yüzde 9.17 oranında artış sağlandı. Bu çerçevede aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 2 bin 893 TL’den 3 bin 133 TL’ye, en düşük memur emekli aylığı bin 978 TL’den 2 bin 149 TL’ye yükseldi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.