Merkez Bankası: Ekonomide Dengelenme Eğilimi Başladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası,(TCMB) kredi büyümesinin tarihsel ortalamalarına dönmesiyle ekonomide dengelenme eğiliminin başladığını ve makro ihtiyati politikanın ekonominin şoklara olan direncini arttıracağını belirtti.

TCMB, 26. Finansal İstikrar Raporu’nu açıkladı. TCMB, artan korumacılık eğilimleri ve jeopolitik risklere rağmen küresel büyümenin olumlu seyrinin devam ettiğini belirtti. Rapora göre dış talep gücünü korurken iç talep daha ılımlı bir eğilim sergileniyor. Kredi büyümesinin tarihsel ortalamalarına dönmesiyle ekonomide dengelenme eğilimi başladı.

“EKONOMİNİN ŞOKLARA DİRENCİ ARTACAK”

TCMB’nin yurt içi finansal koşullarda sıkılaşma gözlendiğini kaydettiği raporunda şu mesajlar öne çıktı:

“Bankacılık sektörünün aktif kalitesi ile güçlü likidite ve sermaye rasyoları finansal sistemin dayanıklılığını destekleniyor. Reel sektörün kur riskinin yönetilmesi amacıyla uygulanan makro ihtiyati politika çerçevesi ekonominin şoklara direncini artıracak.

TCMB sahip olduğu politika araçlarını fiyat istikrarını ve finansal istikrarı destekleyici biçimde kullanmaya devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.