Öne Çıkanlar fenerbahçe Peugeot Motorcycles enflasyon EyeBrand 26 Nisan 2024 Cuma Gündemi Jeotermal Santral Şeytanla Bir Gecenin konusu ne 30 Mart 2024 Cumartesi Gündem Özeti Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi İftar Vaktinde Nasıl Beslenilmeli Kieran Lynn Rahha

MÜSİAD Faiz İndirimini Destekledi

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği Genel Başkanı Nail Olpak, T.C. Merkez Bankası’nın faiz indirimi ile ilgili bir değerlendirmede bulundu. Faiz indirimini desteklediklerini vurgulayan Olpak, bankalardan da aynı adımı atmalarını beklediklerini ifade etti.
 
Olpak, Merkez Bankası kararının Türkiye ekonomisi adına memnuniyet verici olduğunu söyleyerek , gıda enflasyonunda yaşanan olumlu gelişmelerin de parasal sadeleşmeyi desteklediğini belirtti.

Yılın ilk çeyreğine yönelik büyüme rakamlarında özel sektör yatırımlarının yüzde 0,3 azaldığını anımsatan Olpak, bu dönemde özel sektörün makine-teçhizat yatırımlarının yüzde 4,7 azalmasının toplam özel sektör yatırımlarını olumsuz yönde etkilediğini ifade etti.

Merkez Bankası indiriminin, bankalar tarafından fonlama masrafını düşürülerek desteklenmesi gerektiğine dikkat çeken Olpak, bu desteğin gerçekleşmemesi durumunda faiz indiriminin sanayiciyi yatırıma yönlendirmekten uzak bir hamle olarak kalacağını belirtti.
 
“Yüksek faiz sanayicinin belini büküyor.”
 
Son yatırım rakamlarının, yüksek faiz oranları yüzünden sanayicinin belini büktüğünü gösterdiğini söyleyen Olpak, şu şekilde konuştu:

“Bizler, T.C. Merkez Bankası’nın faiz indirimi konusundaki kararlılığını desteklemekle birlikte, faiz indirimlerinin önümüzdeki aylarda artarak devam etmesini temenni ediyoruz. Zira MÜSİAD olarak “altın yıl” olarak nitelediğimiz 2016 yılında, T.C. Merkez Bankası’nın faiz indiriminde atacağı
adımların Türkiye ekonomisi için önemli bir rol oynayacağını düşünüyoruz.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.