Öne Çıkanlar Covid19 Kuşadası Belediyesi gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Afrin Gürer bugünün gündem başlıkları Zeytin Dalı Harekatı Halka arz ataşehir belediyesi obezite bugünün gündem özeti

Nihat Zeybekci Gemi Ve Yat Sektörü Temsilcileriyle Görüştü

Gemi ve yat sektörü temsilcileri ile buluşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, sektörün yılın ilk 8 ayında 740 milyon dolar ihracata ulaştığını dile getirdi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bugün gemi ve yat sektörü temsilcileri ve çeşitli Bakanlıklardan üst düzey bürokratlar ile bir araya geldi. Zeybekci, konuşmasında AK Parti hükümetleri döneminde faal tersane sayısının yaklaşık 3 kat artarak 77’ye yükseldiğini ifade etti.

Zeybekci, ihracatın artması açısından önemli olan gemi ve yat sektörünün, 2016 yılında 970 milyon dolar, bu yılın ilk 8 ayında ise 740 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaştığını belirtti. Geçmişte sektör ihracatının 2,6 milyar dolar seviyelerine kadar çıktığına dikkat çeken Zeybekci, Türkiye ihracatının yaklaşık yüzde 55’inin, ithalatının ise yaklaşık yüzde 61’inin deniz yoluyla hayata geçirildiğini vurguladı. Son dönemde yapılan kanuni değişikliklerle Türk bandıralı gemilerin sayısında ciddi bir artış olduğunu söyleyen Bakan Zeybekci, Türkiye’nin 2016 yılı itibarıyla en fazla gemi siparişi alan 16’ncı ülke olduğunun altını çizdi.

Zeybekci, 2002’den bu yana gemi inşa yatırımları için 9,4 milyar TL tutarında tam 254 adet yatırım teşvik belgesi düzenlendiğini kaydetti.  Ekonomi Bakanı, ayrıca EXIMBANK tarafından sektöre yönelik desteklerin çeşitlendirilmesi ve iyileştirilmesi, sektörde yüksek teknolojili üretimin çeşitli araçlarla desteklenmesi gibi önemli adımların hızla atılacağını dile getirdi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.