Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs vodafone suriye sıla Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan chp niğde milletvekili ömer fethi gürer gündem başlıkları google

Nisan Ayında Katı Yakıt Üretimi En Çok  Linyitte Gerçekleşti

Nisan ayında katı yakıtlarda en fazla üretim ve teslimat linyitte gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun Nisan 2016'ya ilişkin Katı Yakıtlar verilerine göre, katı yakıtların 2016 yılı Nisan ayı toplam satılabilir üretim miktarları; taşkömüründe 110 bin 914 ton, linyitte 3 milyon 226 bin 427 ton ve taşkömürü kokunda 359 bin 870 ton oldu. Teslimat miktarlarına bakıldığında ise; taşkömürünün 2 milyon 315 bin 873 ton, linyitin 2 milyon 958 bin 850 ton ve taşkömürü kokunun 423 bin 407 ton olarak gerçekleştiği görüldü.

Üretimin teslimatları karşılama oranı taşkömüründe en düşük 

Üretilen katı yakıtların teslimatları karşılama oranı yüzde 4,8 ile en düşük taşkömüründe gerçekleşti. Bu oran linyitte yüzde 109 iken taşkömürü kokunda yüzde 85 oldu.

Taşkömürü ve linyit santrallere teslim edildi 

Katı yakıtların teslimat yerlerine göre dağılımı incelendiğinde; taşkömürü teslimatının yüzde 48,1’i termik santrallere, yüzde 24,1’i kok tesislerine, yüzde 6’sı demir-çelik haricindeki sanayiye yapılırken linyit teslimatının yüzde 85,7’si termik santrallere yapıldı. Taşkömürü kokunun ise yüzde 97,2’si demir-çelik sanayine sevk edildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.