Öne Çıkanlar Hakkari EMİNE ERDOĞAN bugünün gündemi palandöken terör Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Hadise ömer fethi gürer elazığ cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan malatya

OECD: Türkiye'de Emek Verimliliği Düşük

OECD Türkiye'de emek verimliliğinin düşük olduğunu bildirdi.

OECD'nin "Verimlilik Göstergeleri 2016" özet raporu yayınlandı. OECD ülkelerindeki verimliliği ele alan raporda kişi başına GSYH'da görülen yüksek artış oranlarının, düşük orana sahip ülkelerin yine OECD bünyesindeki ortalama gelir düzeyine doğru yaklaştıkları anlamına geldiği belirtildi.

Bunun özellikle Estonya, Polonya ve Slovak Cumhuriyeti olmak üzere yükselen piyasa ekonomilerinin büyük bölümü için geçerli olduğu belirtildi.

Bununla birlikte 2014 yılında kişi başına GSYH farklılıklarının hem ülkelerin içinde hem OECD genelinde önemli olduğu belirtilirken şöyle denildi:

"Meksika ve Türkiye'de kişi başına GSYH, OECD ortalamasından yaklaşık yüzde 50 düşük iken Lüksemburg'da 2.5 katı daha fazla, Norveç'te yüzde 65 ve İsviçre'de yüzde 52 daha yüksek. Kişi başına GSYH'da bu farklılıkların büyük bölümü emek verimliliği seviyelerindeki farklılıkları yansıtıyor. Özellikle İzlanda, Kore, Lüksemburg, Rusya Federasyonu ve İsviçre'deki durum için geçerli olmak üzere, OECD ortalamasından yüksek emek kullanımı olan ülkeler, kişi başına GSYH açıklarını kapatıyor ya da artı konumlarını güçlendiriyor."

Anahtar Kelimeler:
OecdOecd Raporu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.