Öne Çıkanlar ankara konya sgk bodrum deprem chp pakistan veysel eroğlu cumhurbaşkanı erdoğan iata kastamonu Kuvayi Milliye Derneği

ORSİAD Başkanı Levent Çamur, "Sanayicinin Bitmeyen  Derdi, Teknik Eleman"

OSTİM, İvedik ve Sincan OSB’lerde üretim yapan 500’den fazla sanayiciyi temsil eden ORSİAD, yeterli sayıda ve donanımda teknik eleman bulma konusunda OSB’lerde yaşanan sıkıntılara dikkat çekti, “Derdimiz vasıfsız işçi bulamamak değil, vasıflı diplomalı eleman bulamamak” dedi.


OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Başkanı Levent Çamur, Türk sanayisinin belkemiği olan OSB’lerde, nitelikli diplomalı eleman konusunda yaşanan sorunlara dikkat çekti. OSTİM başta olmak üzere Ankara’daki OSB’lerde üretim yapan sanayicinin vasıfsız işçi değil, vasıflı diplomalı eleman bulamadığını söyleyen Başkan Çamur,  “Gençlerimiz diplomayla geliyor ama iş yapamıyor. Bizim sadece teorik ve kitabi bilgilerle değil, pratikte de en azından temel altyapısı oluşmuş gençlere ihtiyacımız var” diye konuştu. Sanayicinin bu ihtiyacınının karşılanması için teknik üniversitelerde öğrencilerin saha ve uygulamalı eğitim programlarına daha fazla ağırlık verilmesi gerektiğini bildiren Başkan Çamur şöyle devam etti:


“Sayıları Az, Donanımları Yetersiz”


“Gençlerimizin de biran evvel mezun olmaya değil öğrenmeye odaklanması, bütün bunların gerçekleşmesi içinse özellikle mühendislik eğitiminde köklü bir değişiklik yapılması şarttır. Diğer yandan üreten kesim, sadece nitelikli mühendisler konusunda değil, imalat sürecini yönetecek teknikerler konusunda da sıkıntı yaşamaya devam etmektedir. Yüksekokul mezunu teknikerler ile mesleki ve teknik eğitim mezunlarının sayısı az, ne yazık ki donanımları yetersizdir. Dolayısıyla imalat sanayinin ara eleman ihtiyacı her geçen gün artmaktadır. Sanayici üretime odaklanırken, rekabetçi bir yapı kazanmasındaki en önemli sacayaklarından biri olan nitelikli eleman arayışında kaybolmamalıdır. Sanayicinin mühendisten daha fazla kalifiye ara elemana, nitelikli teknikere ihtiyaç duyduğu unutulmamalıdır…”


Pandemi Bitince Yeni Bir Dünya 


ORSİAD Başkanı Levent Çamur açıklamasında, salgın süreci sonrasına  dikkat çekerek, alınması gereken tedbirleri şöyle sıraladı: “Yeni dönemde iş dünyasının kalifiye ara eleman ve donanımlı teknik adam ihtiyacının karşılanmasına dönük daha radikal adımlar atılmalıdır. Gençleri teknik liselere ve yüksekokullara teşvik edecek tedbirler, sahanın aradığı donanımda yetişmelerine olanak sağlayacak müfredat değişikliği, iş hayatına atıldıklarında devlet eliyle özlük haklarında yapılacak iyileştirmeler yerinde olacaktır. Pandeminin bitişiyle birlikte tüm dünya yeniden ekonomiye odaklanacak, üretim yepyeni bir boyut kazanacaktır. Yeni dünya düzeninde bizim bu pastadan pay alabilmemiz, başka ülkelerin boşluğunu doldurabilmemiz için diplomalı mezunlarımız ve ara eleman konusunda yaşadığımız sıkıntıları çözmemiz gerekmektedir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.