Öne Çıkanlar istanbul İçişleri Bakanı Süleyman Soylu KPSS enflasyon çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı berat albayrak fenerbahçe Antalya Lisesi Ercan Resulov Peugeot Motorcycles Pi Sonsuzluk filmi Recep Baştuğ Kimdir

ORSİAD: Kısıntısız Kaynak Arzı Bekliyoruz

ORSİAD Yönetim Kurulu, yüksek enflasyona karşı ciddi önlemler alındığını ancak işletmelerin finansman konusundaki sıkıntısının devam ettiğini bildirdi. Açıklamada; yatırım, üretim ve istihdam için “kısıntısız” kaynak arzı beklentisi dile getirildi.

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Yönetim Kurulu adına yazılı bir açıklama yapan Başkan Levent Çamur, yüksek enflasyona karşı devletin aldığı tedbirlerin son derece ciddi ve yerinde olduğunu vurguladı. Bu önlemlerin enflasyon hızını yavaşlatacağına inandıklarını ancak fiyatlarda bir düşüş beklemediklerini kaydeden Başkan Çamur, işletmelerin finansman ihtiyacı konusunda yılın dördüncü çeyreğinde acı bir gerçekle yüz yüze kalınabileceği uyarısında bulundu. Yüksek enflasyonun işletme sermayesi ihtiyacını kronikleştirebileceğini, bunun etkilerinin de özellikle son çeyrekte görüleceğini söyleyen Başkan Çamur, sözlerini şöyle sürdürdü:

İmalat ve İhracata KGF…

“Enflasyon ve enerji fiyatları nedeniyle işletme sermayesi ihtiyacımız 4-5 kat arttı. Bunun şimdiden tedavisine başlanması gerekiyor. Maalesef sanayiciye yönelik kısıtlamalar, zorlamalar ve zor kullanmalar devam ediyor. İhracat, üretim ve yeni yatırımların desteklenmesi gerekirken neredeyse tüm bankaların kredi kullanımlarında limitasyon var. Proje bazlı çalışmalarda, kredilerde kısıtlamalar var. Halbuki yatırımlar için gerekli kaynağın kısıntısız bize arz edilmesi şart. Daha önce verilmiş olan Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli kredilerin de artık sonuna gelindi. Şu an son dilimler ödeniyor. Ekimde KGF destekli kredinin imalat bazında, ihracat odaklı konularda mutlaka getirilmesi gerekiyor. Bu krediler doğru yerlere verilmeli, mutlaka seçici davranılmalı, kontrolsüz verilmemeli. Bizler üretim yapan, ihracat yapan sanayiciler olarak bunu istiyor, bekliyoruz. İşletme sermayeleri konusunda doğru adımlar atılmaz ise üretim rekolteleri, sanayi üretimi ve ihracat kapasitesi düşebilir, istihdam gerileyebilir…”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.