Öne Çıkanlar Koronavirüs sıla chp niğde milletvekili ömer fethi gürer google vodafone suriye akbank CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ato tim gündem başlıkları MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

ORSİAD’dan Ülke Genelindeki Tüm Sanayicilere Çağrı

ORSİAD, ülke genelindeki tüm sanayicilere, “Her fabrika en az bir depremzedeye geçici barınma, kalıcı iş imkânı sağlasın” çağrısında bulundu.

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Yönetim Kurulu, deprem felaketinde evlerini ve işlerini kaybeden depremzedeler için ülke genelindeki tüm sanayicilere çok önemli bir çağrıda bulundu. ORSİAD Başkanı Levent Çamur, depremzedelerin bugün en büyük sorununun barınma ve iş olduğunu söyleyerek, “Ülke genelindeki on binlerce fabrika en az bir depremzedemizin iki yıl süreyle barınma ihtiyacını karşılayıp aileden bir kişiye iş imkânı sağlarsa, yaralar daha çabuk sarılır, devlet-millet daha hızlı toparlanır” dedi. 

AÇILIŞI BİZ YAPTIK, DEVAMI GELECEKTİR

Ankara’da başlatıp yurt geneline yaymayı hedefledikleri, “Depremzedeye Barınma ve İş İmkânı” projesi için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na da başvurduklarını bildiren Başkan Levent Çamur, “Ülkemize, milletimize, devletimize nasıl bir fayda sağlarız, bu kara günleri nasıl birlikte aşarız, onun mücadelesini veriyoruz. Yurt genelindeki her fabrikanın bir depremzedemize geçici barınma ve kalıcı iş imkânı sağlaması çok zor değil. ORSİAD olarak kampanyayı başlattık. İlk depremzedelerimizin evleri tutulmaya, ihtiyaç duyacakları eşyaları alınmaya başladı, ailelerinden birer kişinin işe yerleştirilmesi için süreç başlatıldı. Diliyoruz ki çağrımıza kulak verecek sayısız sanayicimizin desteğiyle kampanyamız çığ gibi büyüyecek” diye konuştu.

HER FABRİKA KENDİ BÖLGESİNDE

ORSİAD Başkanı Levent Çamur; proje kapsamında, “her fabrikanın; bulundukları illerde en az bir depremzede aileyi kiralık eve yerleştirmesi, evi dayayıp döşemesi, evin iki yıllık kirasını karşılaması, ailenin çalışabilir durumdaki 1 ferdini işe yerleştirmesinin” hedeflendiğini, diğer illerdeki sanayicilerle temasların başladığını da söyledi. Başkan Çamur, “Proje sayesinde kalıcı deprem konutlarına geçene kadar ailelerin barınma ve iş sorunlarını önemli ölçüde gidereceğimize yürekten inanıyoruz. Depremin yaraları ne kadar hızlı sarılırsa, ülkece o kadar hızlı normalleşebilir, huzura erebiliriz” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.