Öne Çıkanlar Covid19 Kuşadası Belediyesi gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vodafone Afrin Gürer bugünün gündem başlıkları Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Zeytin Dalı Harekatı Halka arz ataşehir belediyesi

Otomotiv İhracatı Ağustos Ayında Yüzde 9,4 Arttı

Otomotiv sektörü, tatil dönemi olmasına ve bazı firmaların üretime ara vermesine rağmen ağustos ayını da lider tamamladı. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği verilerine göre, sektör ihracatı ağustosta bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,4 artışla 1 milyar 836 milyon dolar oldu.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre otomotiv sektörü ihracatı ağustos ayında 1 milyar 836 milyon dolar ihracatla bugüne kadarki en iyi ağustos ayı ihracat rakamına ulaştı. Bir önceki yılın aynı dönemine göre ihracatta yüzde 9,4 artış yaşanan sektörün bu başarısında, binek otomobiller ve otomotiv yan sanayi grubunda çift haneli artışların yaşanması etkili oldu. En büyük pazar olan Almanya’ya yüzde 5, Birleşik Krallık’a yüzde 24 oranında artış dikkat çekerken, yüzde 141 artış kaydedilen ABD ise en fazla ihracat yapılan beşinci ülke konumuna yükseldi. AB Ülkelerine ihracat da yüzde 4 artışla 1 milyar 339 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Endüstrinin ağustosta Türkiye ihracatından aldığı pay da yüzde 14,8 olarak gerçekleşti. Otomotiv ihracatı ocak-ağustos döneminde ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23 artışla 18 milyar 624 milyon dolara yükseldi.
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.