Palandöken: “Selden Zarar Gören Esnafın Yaraları Sarılmalı”

Selden zarar gören esnaf ve sanatkârların yaralarının sarılması ve borçlarının ötelenmesi için talepte bulunduklarını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Esnafımızın zararının tespit edilerek karşılanması, borçlarının ötelenmesi ve mücbir sebep kapsamındaki tüm işlemlerin yapılması için başta Cumhurbaşkanlığımız olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanlığı’na, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ve Ticaret Bakanlığı’na taleplerimizi ilettik” dedi.

“SELDEN ZARAR GÖREN ESNAF YENİDEN EKONOMİYE KAZANDIRILMALI”

Yurdumuzun birçok bölgesinde meydana gelen sel felaketleri ve su baskınlarından zarar gören esnaf ve sanatkarların yeniden ekonomiye kazandırılması gerektiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bölgedeki esnaf ve sanatkarların bir an evvel yaralarının sarılması ve ticari hayata dönebilmelerinin sağlanması ekonomik açıdan çok önemli. Bu kapsamda selden zarar gören esnafımızın Bağ-Kur borcu, SSK prim borcu, kredi borçları, vergi borçları ve elektrik-doğal gaz ödemelerinin iş yapar hale gelinceye kadar ötelenmesi için talepte bulunduk. Esnafımızın ve yanında çalışanların mağduriyetinin önlenmesi için sigortalı olmayan iş yerlerinde geçmişte olduğu gibi devlet desteği ile acil mücbir sebep sayılan tüm işlemlerin yapılarak bir an evvel ekonomiye kazandırılması gerek” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.