Öne Çıkanlar terörist bugünün gündem başlıkları mardin ukrayna Çocuklarda Ters Kimlik Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Tarhan Cilt güzzelliği Kuşadası Belediyesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ak parti sözcüsü ömer çelik hatay

Palandöken: Zincir Marketler Esnafa Ve Yerel Marketlere Zarar Veriyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Anayasamızın 173’ncü maddesinde esnaf ve sanatkârların korunup destekleyici tedbirler alınması açıkça belirtilmiştir. Kuralsızca açılan bu marketler tıpkı AVM’ler gibi esnafa büyük zarar veriyor ve tedbir alınması artık kaçınılmazdır” dedi.

TESK Başkanı Palandöken yaptığı açıklamada,  Türkiye’de organize zincir tanımı içinde yer alan toplam market sayısının 2024 yıl sonunda yüzde 53 artışla 44 bine ulaşması için çalışmalar yapıldığını belirterek, “Söz konusu büyümenin lokomotifi konumundaki indirim marketlerin sektördeki payının yüzde 80'e çıkacağı tahmin edilirken; mevcut yerel zincirlerin yarıya yakınının ise satılma veya kapatma nedeniyle sektörden çıkacağı öngörülüyor” ifadelerini kullandı.

“KURALSIZLIK BAKKAL ESNAFINI YÜZDE 32 AZALTTI”

Ulusal discount marketlerin en büyük zararı bakkal esnafına verdiğini her zaman dile getirdiklerinin altını çizen Palandöken, “Kuralsızlık nedeniyle hızla çoğalan ulusal ve discount marketler çevresindeki yerel zincirleri ve bakkalları bitiriyor. Öyle ki 2010 ile 2017 yılları arasında şube sayısı en az 5 ve üzeri olan zincir marketlerin toplam mağaza sayıları yüzde 178 artarken aynı süreçte bakkal esnafının sayısı 78 bin 372 azalarak yüzde 32,5 geriledi” dedi.

“KURALSIZCA AÇILAN MARKETLER ESNAFA BÜYÜK ZARAR VERİYOR”

Ulusal discount marketlerin şu an itibariyle yayılmadıkları tek noktanın köyler olduğunu belirten TESK Başkanı Palandöken, “Kısa zaman içerisinde köylere girerse kimse şaşırmasın. Esnafın sürekli gelişen teknolojiye ayak uydurması, dört bir yanını saran büyük marketlerle başa çıkması, düşük sermayesi ile mümkün değil. Bu noktada esnafın korunması kaçınılmazdır. Anayasamızın 173’ncü maddesinde esnaf ve sanatkârların korunup destekleyici tedbirler alınması açıkça belirtilmiştir. Kuralsızca açılan bu marketler tıpkı AVM’ler gibi esnafa büyük zarar veriyor ve tedbir alınması artık kaçınılmazdır” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.