Öne Çıkanlar Hakkari Hadise elazığ malatya doğalgaz Covid 19 tunceli polis Hamidi Ailesinin Mutlu Günü Hamza Hamidi Hamidi Grup Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Hamidi Haremi Şerif

Perakende Satış Hacmi Aralık’ta 5.4 Arttı

Perakende satış hacmi Aralık’ta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5.4 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) 2017 yılının Aralık ayına ilişkin perakende satış endeksleri verilerini açıkladı. Buna göre, takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2017 yılı Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5.4 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 4.2, gıda dışı satışlar yüzde 0.8, otomotiv yakıtı satışları yüzde 18.2 arttı.

PERAKENDE SATIŞ HACMİ BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE YÜZDE 0.8 ARTTI

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2017 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0,8 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 0.7, gıda dışı satışlar yüzde 1 azalırken otomotiv yakıtı satışları yüzde 5.4 olarak gerçekleşti.

Takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2017 yılı Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18.2 yükseldi. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 15.8, gıda dışı satışlar yüzde 13.2, otomotiv yakıtı satışları yüzde 35.3 arttı.


PERAKENDE CİRO BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE YÜZDE 2 ARTTI

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2017 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 2 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 0.5, gıda dışı satışlar yüzde 1, otomotiv yakıtı satışları yüzde 5.7 arttı.

Takvim etkilerinden arındırılmış perakende satış hacmi 2017 yılı 4. çeyreğinde ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 4 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 1.3 arttı.

Takvim etkilerinden arındırılmış perakende ciro 2017 yılı 4. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 17.5 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 5.7 arttı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.