Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi Covid19 Zeytin Dalı Harekatı dünya sağlık örgütü Afrin ataşehir belediyesi duman obezite covid19 salgını Dr. Fevzi Özgönül Anadolu Sağlık Merkezi diyabet

Perakende Satış Hacmi Bir Yılda Yüzde 10.7 Arttı

Perakende satış hacmi, Ocak 2018’de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10.7 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) 2018 yılının Ocak ayına ilişkin perakende satış endeksleri verileri açıkladı. Buna göre takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2018 yılı Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10.7 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 9.5, gıda dışı satışlar yüzde 12.6, otomotiv yakıtı satışları yüzde 7.6 arttı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2018 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 1.2 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 0.8, gıda dışı satışlar yüzde 1, otomotiv yakıtı satışları yüzde 2.1 arttı.

PERAKENDE CİRO YILLIK YÜZDE 22.1 ARTTI

Takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2018 yılı Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 22.1 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 17.6, gıda dışı satışlar yüzde 26.1, otomotiv yakıtı satışları yüzde 19.6 arttı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro ise Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 1.9 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 1.2, gıda dışı satışlar yüzde 2, otomotiv yakıtı satışları yüzde 2.5 arttı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.