Öne Çıkanlar bugünün gündem başlıkları Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hatay süt mgm tim ukrayna MÜSİAD Yönetim Kurulu Akbank 2024 birinci çeyrek finansal sonuçları Castrol Ford Team Klima çarpması

Sanayide Çalışılan Saat Arttı

Sanayide çalışılan saat endeksi, 2017 yılının 4. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1.5 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu, 2017 yılının 4. çeyreğine ilişkin sanayi işgücü girdi endekslerine ait verileri açıkladı. Buna göre takvim etkisinden arındırılmış sanayi istihdam endeksi 2017 yılı 4. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 2.1 artarken, 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 0.2 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayi istihdam endeksi ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 0.8 arttı.
Takvim etkisinden arındırılmış sanayide çalışılan saat endeksi 2017 yılı 4. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1.5 artarken, 2017 yılında bir önceki yıla göre aynı kaldı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayide çalışılan saat endeksi ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 1 arttı.

SANAYİDE BRÜT ÜCRET - MAAŞ YÜZDE 14.1 ARTTI

Takvim etkisinden arındırılmış sanayide brüt ücret, maaş endeksi 2017 yılı 4. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 14.1 artarken, 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 12.5 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayide brüt ücret, maaş endeksi ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 3.3 arttı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.