Öne Çıkanlar rusya abd terörist bugünün gündem başlıkları ekonomik güven endeksi hizmet mardin trt Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Kuşadası Belediyesi ATO Başkanı Gürsel Baran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

TANAP Projesi’nin Yapım İşini Gerçekleştirecek Firma Belli Oldu

TANAP Projesi’nin kompresor ve ölçüm istasyonlarının mühendislik, satınalma ve yapım işini gerçekleştirecek firma belirlendi. Sözleşme TANAP Doğal Gaz İletim A.Ş ile TEKFEN İnşaat ve Tesisat A.Ş. arasında imzalandı.

Azerbaycan’daki Şah Deniz-2 Sahası’ndan çıkarılacak doğal gazı Türkiye’ye ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) kapsamında TANAP Doğalgaz İletim A.Ş. tarafından açılan “Kompresör Ve Ölçüm İstasyonlarına İlişkin Mühendislik, Tedarik ve Yapım İhalesi” ne ilişkin yapılan değerlendirme sonucunda söz konusu işi gerçekleştirecek firma belirlendi.

Türkiye üzerinden geçecek 1850 kilometrelik boru hattı üzerinde bulunan 2 adet Kompresör İstasyonu ve 4 adet Ölçüm İstasyonunun Mühendislik, Tedarik ve Yapım İşi için ön yeterlik almış yerli ve yabancı 11 firmanın 26 Haziran 2015 tarihinde davet edilmesi ile başlayan ihale süreci sonucunda TEKFEN İnşaat ve Tesisat A.Ş. ile sözleşme imzalandı.

-TANAP-

26 Aralık 2011’de Mutabakat Zaptı’nın ve 26 Haziran 2012’de Hükümetlerarası Anlaşma ve eki Ev Sahibi Hükümet Anlaşmasının imzalandığı TANAP, Azerbaycan Şah Deniz-2 sahası ve ilave kaynaklardan gerçekleştirilecek doğal gaz tedariği ile Türkiye ve Avrupa’nın doğal gaz arz güvenliği ve çeşitliliğine büyük katkı sağlayacak.

TANAP, Türkiye’nin Gürcistan sınırında Ardahan ili Posof ilçesi Türkgözü köyünden başlayarak Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne olmak üzere 20 ilden geçecek ve Yunanistan sınırında Edirne’nin İpsala ilçesinde son bulacak. Bu noktadan, Avrupa ülkelerine doğal gaz iletimi yapacak olan TAP Doğal Gaz Boru Hattı’na bağlanacak. Hattın Türkiye içi çıkış noktaları ise Eskişehir ve Trakya bölgesi olacak.

TANAP Projesi kapsamında ilk gaz akışı 2018’de gerçekleşecek, başlangıç için yıllık 16 milyar metre küp olacak taşıma kapasitesinin, kademeli olarak önce 24 milyar metre küpe ve ardından 31 milyar metre küpe çıkarılması hedefleniyor. TANAP, Türkiye sınırları içerisinde bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük çap ve uzunluğa sahip doğal gaz boru hattı projesi olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.