Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi gündem özeti Koronavirüs Kuşadası Belediyesi deprem gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 konser başbakan binali yıldırım

Tarım-ÜFE Mayıs’ta Yüzde 5,74 Arttı

Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE), 2016 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 5,74 artış gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu, Mayıs 2016'ya ilişkin Tarım-ÜFE endeksini açıkladı. Buna göre endeks, 2016 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 5,74 artış gösterdi. Endeks, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 0,25, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,13 azalış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 6,07 artış kaydetti.

Aylık değişim, tarım ve avcılık ürünlerinde yüzde 6,07, balıkçılıkta yüzde 1,35 artış, ormancılık ürünlerinde ise yüzde 1,19 azalış olarak gerçekleşti.
 
-EN FAZLA AYLIK AZALIŞ TEK YILLIK BİTKİSEL ÜRÜNLER ANA GRUBUNDA GERÇEKLEŞTİ-
 
Bir önceki aya göre değişim, tek yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 9,28 azalış, çok yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 57,17 ve canlı hayvanlar ve hayvansal ürünler ana grubunda ise yüzde 0,81 artış gerçekleşti.
 
-ALT TARIM GRUPLARINDAN SEBZELER BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE YÜZDE 21,09 AZALDI-
 
Alt tarım gruplarından tahıllar, baklagiller ve yağlı tohumlar yüzde 1, yağlı meyveler yüzde 4,72 ve çeltik yüzde 2 artış gösterdi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.