TESK Başkanı Palandöken: 45 Engelli Esnafımıza Destek Sağladık

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, toplumun her kademesinin engelli vatandaşlar konusunda bilinçli olması gerektiğini belirterek, 45 engelli esnafın iş yeri açmasını maddi, manevi desteklediklerini kaydetti.

TESK Başkanı Palandöken, Engelliler Haftası nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı. Türkiye’de net sayısı bilinmemekle birlikte 5 milyonun üzerinde vatandaşın bedensel, zihinsel engeli olduğunu ifade eden Palandöken, “Her birey engelli vatandaşlar konusunda bilinç sahibi olmalı ve yaşam içerisinde ona göre davranmalı. Otoparklarda engellilere ayrılmış alanlara park yapmamak, kaldırımlara araba park etmemek, görme engelliler için yapılan sarı bantlara zarar vermemek gibi birçok davranış onların zorluklarını ortadan kaldıracaktır” dedi.

Palandöken, vatandaşlar kadar kurumların da engelli vatandaşlar için sorumlu davranması gerektiğini belirterek, “Belediyeler başta olmak üzere tüm kurumlar engelli bireylere karşı sorumluluk bilinci sahibi olmalı. Onların hayatını kolaylaştıracak en ufak bir fikir, her proje her düşünce önemlidir. Biz de bugüne kadar TESK olarak 45 engelli esnafımızı iş yeri açarken maddi manevi destekledik ve desteklemeye devam ediyoruz. Engelli esnaf ve sanatkârımızın işyerlerinin kuruluşu aşamasında sicil, birlik ve oda kayıt ücretleri ile belge ve hizmet karşılığı olan bedellerini konfederasyon bütçesinden karşılayarak geri iade ediyoruz” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.