Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım Kuşadası Belediyesi gündem ihracat merkez bankası çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vodafone Afrin Akşener Gürer

TESK Başkanı Palandöken: Gross Marketlerde Perakende Satışa Kural Getirilmeli

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Sayıları 30 bini aşkın zincir market ve 404 AVM ile baş edemeyen esnafımız bir de gross marketler yüzünden zarar ediyor. Hem ulusal ve yerel zincir marketlerin ve AVM’lerin açılışına düzenleme getirilmeli hem de gross marketlerin perakende satış yapması mutlak bir kurala bağlanmalı” dedi.

TESK Başkanı Palandöken, yaptığı yazılı açıklamayla küçük esnafa satış yapması gereken gross marketlerin başta bakkal olmak üzere perakende sektöründe faaliyet gösteren tüm küçük esnafı bitme noktasına getirdiğini belirtti. Palandöken, gıdadan tekstile kadar tüm ürünlerin satışının yapıldığını ifade ederek, “Zaten sayıları 30 bini aşkın zincir market ve 404 AVM ile baş edemeyen esnafımız bir de gross marketler yüzünden zarar ediyor. Hem ulusal ve yerel zincir marketlerin ve AVM’lerin açılışına düzenleme getirilmeli hem de gross marketlerin perakende satış yapması mutlak bir kurala bağlanmalı” dedi.

Gross marketler yüzünden esnaf ve sanatkarlar üzerinde haksız rekabet ortamı oluştuğunu kaydeden Palandöken, küçük esnafın ayakta kalabilmesi için bir düzenleme getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.