Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs sıla vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan chp niğde milletvekili ömer fethi gürer gündem başlıkları google

Ticaret Bakanı Pekcan: ABD'ye Karşı Açtığımız "Çelik" Davasını Kazandık

Değer Zirvesi'nde Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptığı konuşmada, “Bu ödül töreninde bir müjdeli haberi de sizlerle paylaşmak isterim. Amerika Birleşik Devletleri’nin Türk demir çelik ihraç ürünlerine uyguladığı yüzde 15 kotasına karşı açtığımız ilk davayı kazandık” dedi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan,  ‘Değer Zirvesi ve Türkiye’ye Değer Katan Markalar Ödül Töreni’ne katıldı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Tosyalı Holding İcra Kurulu Başkanı Şerif Tosyalı’ya ödülünü verirken yaptığı konuşmada; "Bu ödül töreninde bir müjdeli haberi de sizlerle paylaşmak isterim. Amerika Birleşik Devletleri’nin Türk demir çelik ihraç ürünlerine uyguladığı yüzde 15 kotasına karşı açtığımız ilk davayı kazandık” dedi.

"Bunu da, daha fazla değer üreterek başarabiliriz"

Bakan Pekcan, “Küresel ekonomi çok önemli bir dönüşümden geçiyor. Küresel ekonomide değerler ve değer zincirleri yeniden tanımlanıyor. Bugün en değerli 10 şirketin 7’si teknoloji 1’si ilaç sektöründen oluşuyor. Dünyada hiçbir ekonomi, büyük dönüşüme kayıtsız kalamayacak. Bu dönüşümün tarihi ve ekonomiyi değiştirmemesi mümkün değil. Türkiye’nin en büyük hedefi, orta gelir seviyesinden yüksek gelir seviyesine yükselmek… Bunu da, daha fazla değer üreterek başarabiliriz” dedi.

"Mevzuatımızı çağın gereklerine göre sadeleştiriyoruz"

Pekcan sözlerine şöyle devam etti: “Hedefimizin merkezinde, yeni dönemde dünyanın dönüşümünü yakalamak var. Bu da teknolojiyi ihracata entegre ederek gerçekleşecek. İhracatımızın içindeki ileri teknoloji ürünlerini artırarak, mevzuatımızı çağın gereklerine göre sadeleştiriyoruz”. dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.