Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi Koronavirüs gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem recep tayyip erdoğan gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 konser

Ticaret Bakanlığı’ndan Yerli Üretim Logosunun Kullanımına İlişkin Açıklama

Yurt dışından ithal edilerek paketlenip satışa sunulan ürünler yerli üretim sayılmayacak. Ancak yabancı sermayeli şirketlerin Türkiye’de üreteceği katma değerli ürünler yerli üretim kabul edilecek.

Ticaret Bakanlığı, yerli üretim logosunun kullanımına ilişkin açıklama yayımladı. Açıklamada, Türkiye’de üretilen malların, Türkiye’de üretilen el ve ev sanatları ürünleri ile sanayi, gıda ve tarımsal ürünler, ile madenler gibi Türkiye’de elde edilen veya üretilen malların  yerli üretim sayılacağının kabul edildiği bildirildi. Açıklamaya göre, yurt dışından ithal edilerek Türkiye’de sadece ambalajlanarak piyasaya sunulan ürünlerin yerli üretim sayılmayacak. Ancak yabancı sermayeli üreticilerin Türkiye’deki yatırımlarında elde edilen veya üretilen mallar yerli üretim kabul edilecek.

YERLİ MALI-YERLİ ÜRETİM FARKI

Bakanlık açıklamasında, yerli üretim ve yerli malı kavramlarının farklı olduğu ve birbirleri yerine kullanılmaması gerektiği belirtilerek, “Zira sermayesi yabancı olmakla birlikte Türkiye’de yatırım yapan ve katma değer üreten firmalar tarafından Türkiye’de üretilen ve satışa sunulan her tür mal için de fiyat etiketlerinde yerli üretim logosu kullanılması zorunluluğu bulunmaktadır” denildi.

Anahtar Kelimeler:
Ticaret Bakanlığı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.