TİM: 2017 İlk Çeyreğinde Daha Yüksek Büyüme Yakalayacağız

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, “2017’nin ilk çeyreğinde de bu önlemlerin etkisinin daha yoğun hissedilmesi ile birlikte daha yüksek oranda büyüme yakalayacağız” dedi.

TİM Başkanı Büyükekşi, 2016 yılı dördüncü çeyrek büyüme rakamlarını değerlendirdi. Türkiye’nin 2016 yılının son çeyreğinde yüzde 3,5 ile beklentilerin oldukça üzerinde bir büyüme performansı sergilediğini belirten Büyükekşi, terör olaylarının, 15 Temmuz darbe girişiminin ve Türkiye’nin çevresinde yaşanan çatışmaların etkilerine rağmen büyüme rakamını “başarılı” olarak değerlendirdi.

Ekonomiyi canlandırmaya yönelik alınan tedbirlerin meyvelerini vermeye başladığını ifade eden Büyükekşi, “2017’nin ilk çeyreğinde de bu önlemlerin etkisinin daha yoğun hissedilmesi ile birlikte daha yüksek oranda büyüme yakalayacağız. Öte yandan, son çeyrekte turizmdeki kayıpların etkisiyle net dış ticaret büyümeye binde 2 negatif katkı vermiş oldu. Ancak, turizmi hariç bıraktığımızda, mal dış ticaretinin büyümeye pozitif katkı vermesi bizim için sevindirici bir gelişme” açıklamasında bulundu.

-“DESTEKLERLE BİRLİKTE NET DIŞ TİCARETİN BÜYÜMEYE POZİTİF KATKI VERECEĞİNE İNANIYORUZ”-

Büyükekşi, gerek küresel ekonomide yaşanan sıkıntılar gerekse Türkiye’de ve çevresinde yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen yıl genelinde yüzde 2,9 gibi bir büyüme rakamının önemli olduğunu belirtti. Büyüme verilerinin, 27 çeyreklik büyüme serisinin ardından küçülme yaşanan 2016 yılı üçüncü çeyreğinden sonra, Türkiye’nin geleceğine yönelik tereddütlere en güçlü cevap olduğunu kaydeden Büyükekşi, şunları kaydetti:

“İhracatçılar olarak atılım yılı ilan ettiğimiz 2017 yılında ise ihracatçılarımızın gayretleri ve Hükümetimizin gerek yatırımlara gerek ihracata yönelik vermiş olduğu desteklerle birlikte net dış ticaretin büyümeye pozitif katkı vereceğine inanıyoruz. Bu sayede çok daha yüksek oranlarda büyüme rakamları kaydedeceğiz. Daha fazla büyüyeceğiz, daha fazla ihracat yapacağız, daha fazla istihdam yaratacağız. İnanıyoruz ki 2017 yılında ekonomimiz potansiyelinin üzerinde bir performans sergileyecek ve 2023 hedeflerine bir adım daha yaklaşacağız.”

Anahtar Kelimeler:
TimMehmet Büyükekşi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.