Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs sıla vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan chp niğde milletvekili ömer fethi gürer gündem başlıkları google

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: “Son 6 Ayda Türkiye Genelinde 1,2 Milyon Kişiye İlave İstihdam Sağladık”
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Konseyleri Müşterek Toplantısı’nda konuşma yaptı. Hisarcıkoğlu, “Hep birlikte hayata geçirdiğimiz istihdam seferberliği ile devletimizin verdiği tarihi destekler sayesinde son 6 ayda Türkiye genelinde 1,2 milyon kişiye ilave istihdam sağladık” dedi.

TOBB Ortak Konsey Toplantısı’nda Hisarcıklıoğlu açıklamalarda bulunurken, toplantıya bazı bakanlar, konsey başkanları, konsey üyeleri, bürokratlar, ticaret odaları, sanayi odaları, ticaret ve sanayi odaları, deniz ticaret odaları ve ticaret borsaları konseyleri katıldı.
Hisarcıklıoğlu, burada bulunan konseylerin, Türkiye’deki tüm ticaret, sanayi, denizcilik ve tarım-hayvancılık sektörlerini temsil ettiğini belirterek, “81 ilde ekonominin kılcal damarlarını oluşturuyor. Böylece olumlu veya olumsuz her iktisadi gelişmeyi anında görüyor ve yaşıyorlar. Konseylerimizdeki bu bilgi birikimi ve tecrübe, ekonomi yönetimimiz açısından da fırsattır. Bu salonda gördüğünüz ortam kamu idaresinde hızlı ve etkili kararların alınabilmesi için, büyük bir imkândır” ifadelerini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, Zeybekçi’ye ve Tüfenkci’ye Teşekkür Etti

Toplantı’da aynı camiadan çıkmış ve şimdi reel sektörden sorumlu makamlara gelmiş olan devlet adamlarının bulduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “Toplantımızı onurlandıran iki değerli bakanımıza, Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’ye ve Gümrük-Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci’ye, camiam adına teşekkür ediyorum. Her iki Bakanımız da sağolsunlar. Özel sektör olarak kendilerinden hep destek gördük. Kapılarını hep açık gördük. Sıkıntılarımızı, problemlerimizi rahatlıkla ilettik, birlikte çözüm aradık” açıklamasını yaptı.

“Devleti Yanında Gören Özel Sektörümüz, Daha Fazla Moralle İşine Sarıldı”

İstişare kültürü sayesinde pek çok sorunun çözüme kavuştuğuna değinen Hisarcıklıoğlu açıklamasında, “İşte son dönemde, ekonominin yeniden canlanmasında, büyüme-istihdam- ihracat rakamlarının yukarı gitmesinde, en büyük etken budur. Devleti yanında gören özel sektörümüz, daha fazla moralle işine sarılmış, daha iyi işler yapmak için çaba göstermiştir.

Hep birlikte hayata geçirdiğimiz istihdam seferberliği ile devletimizin verdiği tarihi destekler sayesinde son 6 ayda Türkiye genelinde 1,2 milyon kişiye ilave istihdam sağladık. Bunu başaranlarda, Oda ve Borsa camiamızdır, işte burada konseylerimizin temsil ettiği ticaret ve sanayi erbabıdır. Hükümetimizin, iş dünyamızın sesine kulak vererek başlattığı adımı, dünya çapında bir başarı hikâyesine dönüştürdük” ifadelerine yer verdi.

“6 Ayda Toplamda 587 Bin Firmamızın İş Hayatına Tutunması Mümkün Oldu”

Finansman alanında pek çok ilki bu yıl gerçekleştirdiklerini belirten Hisarcıklıoğlu, “Önce 81 ildeki tüm Odalarımız - Borsalarımız, ellerindeki tüm kaynakları bir araya getirdi ve KOBİ’lere yönelik yüzde 9,90 faizle TOBB Nefes Kredisini sunduk. Buradan 27 bin firma faydalandı. Sonra KOSGEB İşletme Kredisi Desteği, 260 bin KOBİ’ye ulaştı.

Son olarak da, Oda-Borsa camiasının kurucu ortağı olduğu Kredi Garanti Fonu’nun kefalet kapasitesi 250 milyar liraya yükseltildi. Bu sayede 300 bin firmanın finansmana erişimi sağlandı. Yani hükümetimizin olumlu yaklaşımıyla hayata geçen desteklerle, 6 ayda toplamda 587 bin firmamızın iş hayatına tutunması mümkün oldu” değerlendirmesini yaptı.

“Türkiye Ekonomisini, Zor Duruma Düşürmek İçin Terör Örgütlerini Kullanarak Saldıranlar, Başaramayacaklar”

Bu güne kadar atılan adımların getirilerine ve hedeflerine ilişkin açıklama yapan Hisarcıklıoğlu,  “Destekler, ihracatta, istihdamda, ekonomide büyüme getirdi. İlk çeyrekteki yüzde 5’lik ekonomik büyüme, dünyada ancak sayılı ülkelerin ulaşabildiği bir seviyedir. Önümüzdeki çeyreklerde de, bu yüksek büyümeyi koruyacağımıza inanıyorum. İnşallah bu sene beklentileri aşacak, 15 Temmuz’da hain darbe girişimi ile kurulan tuzakları bir defa daha bozacak, yüzde 5 ve üzerinde bir büyümeyi yakalayacağız.

Buradan çok açık söylüyorum. Türkiye ekonomisini, zor duruma düşürmek için terör örgütlerini kullanarak saldıran odaklar, ne yaparsa yapsın, nasıl saldırırsa saldırsın, başaramayacaklar. Biz bir oldukça, el ele, omuz omuza verdikçe bizi yenemeyecekler. Onlar her saldırdığınızda; Türk iş dünyası olarak, ülkemizin geleceği için daha çok çalışacak ve üreteceğiz. Devletimizin yanında, milletimizin emrinde olacağız. Hep birlikte reel sektör için çok daha hayırlı işlere imza atacağız. Ve el birliğiyle ülkemizi dünyanın en büyük ekonomileri arasına sokacağız. Bu düşüncelerle sözlerime son verirken, sizleri tekrar saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.


 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.