Öne Çıkanlar meb cumhurbaşkanı erdoğan haberleri adana KPSS TOGG Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan ayhan barut CHP İzmir Milletvekili Kani Beko Generali Sigorta AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz gazi Dacia Jogger

TÜFE, Yüzde 0,47 Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) aylık yüzde 0,47 arttı.

TÜİK, 2016 yılı Haziran ayına ilişkin tüketici fiyat endeksini açıkladı. Buna göre, TÜFE’de 2016 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,47, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 3,63, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,64 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 7,74 artış gerçekleşti.

En Çok Gıda ve Alkolsüz İçecekler Arttı
Aylık en yüksek artış, yüzde 1,16 ile gıda ve alkolsüz içecekler grubunda oldu. Ana harcama grupları itibariyle 2016 yılı Haziran ayında endekste yer alan gruplardan, eğitimde yüzde 0,95, sağlıkta yüzde 0,74, ulaştırmada yüzde 0,67 ve lokanta ve otellerde yüzde 0,49 artış gerçekleşti.

En Fazla Düşüş Giyim ve Ayakkabıda
Aylık en fazla düşüş gösteren grup yüzde 1,33 ile giyim ve ayakkabı oldu. Ana harcama grupları itibariyle 2016 yılı Haziran ayında endekste düşüş gösteren bir diğer grup ise yüzde 0,19 ile eğlence ve kültür oldu.

Yıllık En Fazla Artış Alkollü İçecekler ve Tütünde
Yıllık en fazla artış yüzde 12,80 ile alkollü içecekler ve tütün grubunda gerçekleşti. TÜFE’de, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,33 ile çeşitli mal ve hizmetler, yüzde 9,95 ile lokanta ve oteller, yüzde 9,81 ile sağlık, yüzde 9,75 ile ev eşyası artışın yüksek olduğu diğer ana harcama grupları oldu.

Kastamonu, Çankırı ve Sinop’ta Artış
İstatistiki Bölge Birim Sınıflaması 2. Düzey’de bulunan 26 bölge içinde, aylık en yüksek artış yüzde 1,02 ile Kastamonu, Çankırı, Sinop’ta oldu. Bir önceki yılın Aralık ayına göre en yüksek artış yüzde 4,51 ile Ankara bölgesinde, bir önceki yılın aynı ayına göre en yüksek artış yüzde 9,47 ile Adana, Mersin bölgesinde ve on iki aylık ortalamalara göre en yüksek artış yüzde 8,55 ile Adana, Mersin bölgesinde gerçekleşti.
Haziran 2016’da endekste kapsanan 417 maddeden, 69 maddenin ortalama fiyatlarında değişim olmazken, 196 maddenin ortalama fiyatlarında artış, 152 maddenin ortalama fiyatlarında ise düşüş gerçekleşti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.