Öne Çıkanlar rusya abd terörist bugünün gündem başlıkları mardin Kuşadası Belediyesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu iha ukrayna Hizmet İthalatı ünlü Javier Mascherano

Türk Akımı'nda İlk Hattın İnşaası Kısa Sürede Başlayabilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşen zirvenin ardından, “Türk Akımı” doğalgaz boruhattı projesinde de somut adımlar atılmaya başladı. Rusya Ulusal Enerji Güvenliği Fonu Başkan Yardımcısı Aleksey Grivaç, proje kapsamında Türkiye tarafı için düşünülen ilk hattın anlaşmasının kısa sürede tamamlanarak, inşaatın başlayabileceğini söyledi.

Rus gaz şirketi Gazprom “Türk Akımı” için Ankara'dan ilk izinleri alırken projede  hızla ilerleme sağlandığı belirtiliyor. Spuniknews, bu konudaki haberinde Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak’ın da projenin ilk hatının inşaatının 2019'un ikinci yarısında başlayabileceğini ifade ettiğine dikkat çekiliyor.

Bu arada,  Rusya Ulusal Enerji Güvenliği Fonu Başkan Yardımcısı Aleksey Grivaç, proje kapsamında Türkiye tarafı için düşünülen ilk hattın anlaşmasının kısa sürede tamamlanarak, inşaatın başlayabileceğini söyledi.

Grivaç,  Türkiye'deki doğalgaz tüketimine yönelik altyapı ve depolama tesislerinin geliştirilmesi konusunda iş birliğinin de derinleşebileceğine işaret etti.

-“SÖZLEŞMELERDE SÜRE UZATIMI GEREKEBİLİR”-

Gazprom ve Boru Hatları İle Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) arasında bazı sözleşmelerin 2020'den sonraki dönemde sonlanacağını belirten Grivaç, "Uzun dönem altyapı yatırımları doğrultusunda sözleşmelerde süre uzatımı gerekebilir. Avrupa'ya doğalgaz taşıması hedeflenen ikinci hattın inşasında Avrupa'dan bazı garantilerin temin edilmesi şart" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.