Öne Çıkanlar meb adana KPSS cumhurbaşkanı erdoğan haberleri TOGG ayhan barut Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kanyon gündem özeti gazi tesk genel başkanı bendevi palandöken CHP Sözcüsü Öztrak

Türk Eximbank TL Kredi Faizini Yüzde 11,84’e İndirdi

Türk Eximbank, KOBİ’lere ve yüksek teknolojili ürün üreten ihracatçılara kullandırdığı TL kredilerindeki faiz oranını %15,19’dan %11,84 seviyesine indirmiştir. Söz konusu değişiklik oransal olarak %22 düzeyinde bir indirime tekabül etmektedir.


Bankadan yapılan açıklamaya göre son 2 ayda TL kredilerde yaklaşık 6 puanlık indirim yapıldığı ve faiz oranlarındaki aşağı yönlü trende paralel olarak faiz indirimlerine devam edileceği bildirildi. Genel olarak faizlerdeki düşüşün ekonomideki canlanmayı arttırması beklenirken Eximbank’ın cazip faiz oranlarının da ihracatçılarımızın rekabet gücüne önemli katkı sağlayacağı öngörülmektedir. 


Türk Eximbank 2019 yılının ilk 7 ayında toplam 25,4 milyar dolar olan ihracat desteğini yıl sonunda 48,4 milyar dolara yükseltmeyi ve destek verdiği ihracatçı sayısını 12.500’e çıkarmayı hedefliyor. 

Anahtar Kelimeler:
Türk Eximbank
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.