Öne Çıkanlar meb cumhurbaşkanı erdoğan haberleri adana KPSS Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan TOGG CHP İzmir Milletvekili Kani Beko AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin CHP Sözcüsü Öztrak CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer Generali Sigorta

Türk Eximbank Ve TDB, Türkiye İle Afrika Arasında İhracatın Finansmanında İş Birliğine Yönelik Mutabakat Zaptı İmzaladı

Türk Eximbank ile Afrika’nın önemli bölgesel finansal kuruluşlarından olan Doğu ve Güney Afrika Ticaret ve Kalkınma Bankası (The Eastern and Southern African Trade and Development Bank (TDB)) arasında Türkiye ve TDB üyesi 22 Afrika ülkesi ile karşılıklı ticareti desteklemeyi hedefleyen bir mutabakat zaptı imzalandı. 

Türk Eximbank'tan yapılan yazılı açıklamada; "Söz konusu iş birliği ile Türkiye’den TDB üyesi ülkelere yönelik olarak gerçekleştirilecek mal ve hizmet ihracatının yanı sıra Türk firmalarınca üstlenilecek projelerin ortak finansman ve garanti iş birlikleriyle desteklenmesinin önü açılmaktadır. 

İhracatçı ve yüklenici firmalarımızın bölgedeki varlığının artırılmasına katkı sağlaması hedeflenen mutabakat zaptı ile Türkiye’den TDB üyesi 22 Afrika ülkesine yapılacak mal ve hizmet ihracının finansmanı için Türk Eximbank tarafından TDB’ye açılacak bir kredi hattının tesisine de zemin hazırlanmıştır. Karşılıklı iş birliğinin artırılması yönündeki çalışmalar kapsamında bilgi ve tecrübe paylaşımı gibi genel faaliyetlerin yanı sıra projelere özel risk paylaşım yöntemleri geliştirilmesi de öngörülmektedir." denildi. 

Mutabakat zaptına ilişken Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney, "somut iş birliklerinin önünü açacak olan TDB ve Türk Eximbank arasındaki bu önemli ilişkinin tesisinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek TDB ile kurulan bu ortaklığın birçok projenin başarıyla finanse edilmesinin yanı sıra Türkiye ve Afrika arasında karşılıklı ticaretin gelişmesine de katkıda bulunması temennisini dile getirmiştir." dedi. 

TDB Başkanı ve CEO’su Admassu Tadesse ise son yirmi yılda Türkiye ile Afrika arasında ticaretin yedi kat arttığına dikkat çekerek ihracat destek kuruluşları ile gelişen ilişkilerine Türk Eximbank’ın da eklenmesinden ve TDB üyesi ülkeler ile Türkiye arasında ticareti daha da geliştirecek şekilde küresel çapta projeleri çeşitli ticaretin finansmanı araçları ile destekleyecek olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.