Öne Çıkanlar meb adana KPSS cumhurbaşkanı erdoğan haberleri TOGG tesk genel başkanı bendevi palandöken gündem özeti Kanyon ayhan barut gazi bendevi palandöken Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan

Türk Eximbank’ın Reasürans İş Birliği Anlaşması İmzaladığı Yabancı İhracat Destek Kuruluşlarının Arasına İsveç’ten EKN de Katıldı

Türk Eximbank ile İsveç’in resmi ihracat destek kuruluşu EKN (Exportkreditnamnden) arasında müzakereleri devam eden reasürans iş birliği anlaşmasına ilişkin imza süreci tamamlanarak anlaşma yürürlüğe girdi. 

Türk Eximbank tarafından yapılan yazılı açıklamada; "Türk Eximbank ile İsveç’in resmi ihracat destek kuruluşu EKN (Exportkreditnamnden) arasında müzakereleri devam eden reasürans iş birliği anlaşmasına ilişkin imza süreci tamamlanarak anlaşma yürürlüğe girmiştir.

İhracatın finansmanında önemli bir risk paylaşım modeli olarak ortaya çıkan reasürans mekanizması ile işlem özelinde belirlenecek lider ihracat destek kuruluşunun koordinasyonunda tek dokümantasyon ve ortak finansal koşullar ile daha hızlı ve etkin bir kredi tahsis süreci sağlanması hedeflenmektedir.

İmzalanan anlaşma ile Türk ve İsveçli firmaların üçüncü ülkelerde birlikte üstlenecekleri projeler kapsamında kendi ülkelerinden gerçekleştirecekleri mal ve hizmet ihracatına Türk Eximbank ve EKN tarafından sigorta/reasürans desteği sağlayacak bir mekanizma öngörülmektedir.

Türk Eximbank, diğer ihracat destek kuruluşları, bölgesel/çok taraflı finans/kalkınma kuruluşları ve bankalar ile stratejik ortaklıklar vasıtasıyla Türk firmalarının ilave finansman kaynaklarına erişimlerini sağlayarak rekabet güçlerini artırmaya yönelik çalışmalarını azami gayretle sürdürmekte olup, daha önce de A.B.D., Birleşik Krallık, Fransa, Avusturya, Macaristan ve Danimarka’nın ihracat kredi kuruluşları ile imzalanmış olan benzer reasürans iş birliği anlaşmalarının sayısını artırmaya devam edecektir." denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.