Öne Çıkanlar Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak sıla chp niğde milletvekili ömer fethi gürer vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş fırat kalkanı gündem başlıkları hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan

Türkiye Ekonomisi AB Ülkelerinden Daha Fazla Büyüdü

Türkiye ekonomisi yüzde 4,8 ile Malta hariç Avrupa Birliği'ndeki diğer ülkelerden oransal olarak daha fazla büyüme gösterdi.
 
Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklamada, Türkiye ekonomisinin Malta hariç diğer AB ülkelerinden oransal olarak daha fazla büyüme gösterdiği belirtildi.
 
Avrupa Birliği ülkelerinin, takvim ve mevsim etkisinden arındırılmamış sabit fiyatlarla gayri safi yurtiçi hasılaları (GSYH) karşılaştırıldığında, Avrupa Birliği'nde yer alan 28 ülkenin 2016 yılı birinci çeyrek ortalama büyümesi yüzde 1,5 iken, 12 ülkenin dahil olduğu Euro bölgesi ülkelerindeki ortalama büyüme ise yüzde 1,6 olarak gerçekleşti.
 
2016 yılı birinci çeyrekte en yüksek büyümeyi yüzde 5,2 ile Malta gerçekleştirdi, Malta’yı yüzde 4,3 ile Romanya izledi. Türkiye ekonomisi yüzde 4,8 ile Malta hariç Avrupa Birliği'ndeki diğer ülkelerden oransal olarak daha fazla büyüme gösterdi.
 
Türkiye ekonomisi, ilk çeyrekte yüzde 4,8 büyüdü
 
Türkiye’de 2016 yılının birinci çeyreğinde üretim yöntemiyle GSYH 31 milyar 679 milyon TL olarak gerçekleşti. 2016 yılı birinci çeyreği, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış GSYH değeri bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,8 artış gösterdi.
 
Harcama bileşenlerinin 2016 yılının ilk çeyreğinde yüzde 4,8’lik büyümeye katkısı incelendiğinde en yüksek katkı yüzde 4,8 ile hane halkı tüketiminden geldi. Devletin nihai tüketim harcamalarının katkısı yüzde 1,2 olarak gerçekleşti. Stok değişimleri büyümeye yüzde 0,4 ile pozitif katkı sağlarken gayri safi sabit sermaye oluşumu ve net ihracat ise negatif etkide bulundu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.