Öne Çıkanlar Hakkari EMİNE ERDOĞAN bugünün gündemi palandöken terör Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Hadise ömer fethi gürer elazığ cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan malatya

Türkiye’de İşsizlik, Avro Bölgesi’nden Düşük

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) “Uyumlaştırılmış İşsizlik Oranları”nı açıkladı. Mart 2016'da Türkiye'de işsizlik Avro Bölgesi ve Fransa'dan düşük çıktı.

OECD tarafından yapılan açıklamaya göre, Mart ayında işsizlik; OECD genelinde yüzde 6.4; en büyük yedi ülkede yüzde 5.6; AB genelinde yüzde 8.7; Avro Bölgesinde yüzde 10.2; Slovak Cum. yüzde 10.1; Fransa'da yüzde 10; Letonya'da yüzde 9.7; Türkiye'de ise yüzde 9.6 olarak ölçüldü. İşsizliğin yüksek olduğu, krizden tam olarak çıkamayan diğer bazı ülkeler ise şöyle: Yunanistan yüzde 24.1; İtalya yüzde 11.5; Portekiz yüzde 12; İspanya yüzde 20.3.

İşsizlik Ortalaması Düşüyor

OECD açıklamasında, örgüte üye ülkeler genelinde işsizlik oranlarının Mayıs ayında yüzde 0.1 düştüğü, bu rakamın, zirve işsizlik oranının görüldüğü 2013 Ocak ayından yüzde 1.8 düşük olduğu belirtildi. OECD bünyesinde şu anda 38.8 milyon olan işsizlik rakamı, 2013 Ocak ayına göre 10.1 milyon daha az. Ancak hala krizin emek piyasalarını vurmaya başladığı Nisan 2008'e göre 6.2 milyon fazla.

Mayısta işsizlik Avro Bölgesi'nde de yüzde 0.1 düştü ve yüzde 10.1'e geldi. En büyük düşüş İspanya'da görüldü. Ancak Avusturya, Belçika ve Letonya'da arttı. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.