Öne Çıkanlar atlasglobal Mart 2024 Hizmet Üretici Fiyat endeksi Başbakan Yıldırım: Herkes Saldırıyor Çünkü Erdoğan avusturya Erdoğanın Noel Mesajı Ece Terzi Tayangu Murat Çekiç ESDER 13 temmuz 2016 gündem başlıkları can dündar ve erdem gülün tahliye kararı AİLE yeni akite saldırı

TZOB Başkanı Bayraktar: Türkiye’deki Kurban Sayısı Ülkelerin Hayvan Varlığıyla Yarışıyor

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye’nin hemen her alanda olduğu gibi Kurban Bayramı’nda kesilecek kurban sayısının da olağanüstü rakamlara ulaştığını belirterek, “4 günlük bayram döneminde kesilecek büyükbaş hayvan sayısı 102 ülkenin sığır, küçükbaş hayvan sayısı ise 136 ülkenin koyun varlığından daha fazla olacak” dedi.

TZOB Başkanı Bayraktar yaptığı açıklamada, Türkiye’deki kurban sayısının ülkelerin hayvan varlığı ile yarıştığını belirtti. Bayraktar, Türkiye’de 2014 yılı Kurban Bayramı’nda 880 bin büyükbaş, 2 milyon 500 bin küçükbaş, 2015 yılı Kurban Bayramı’nda 867 bin büyükbaş, 2 milyon 700 bin küçükbaş, 2016 yılında ise 920 bin büyükbaş, 2 milyon 950 bin küçükbaş hayvanın kurban olarak kesildiğini hatırlattı.

Bayraktar, bu Kurban Bayramı’nda ise yaklaşık 950 bini büyükbaş, 3 milyonu küçükbaş olmak üzere 3 milyon 950 bin baş hayvan kesileceğini tahmin ettiklerini belirterek, “4 günlük bayram döneminde kesilecek büyükbaş hayvan sayısı 102 ülkenin sığır, küçükbaş hayvan sayısı ise 136 ülkenin koyun varlığından daha fazla olacak” dedi.

“Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde 949 Bin Sığır Varken, Türkiye’de 950 Bin Büyükbaş Kesilecek”

Nüfusu 86 milyonu geçen Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde 949 bin sığır varken, Türkiye’de Kurban Bayramı’nda 950 bin büyükbaş hayvan kesileceğini ifade eden Bayraktar, “Türkiye’de kesilecek büyükbaş hayvan sayısından daha az sığırı olan ülkeler arasında 86 milyon nüfuslu Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin yanı sıra, 32 milyon nüfuslu Suudi Arabistan, 32 milyon nüfuslu Malezya, 24 milyon nüfuslu Tayvan, 26 milyon nüfuslu Kuzey Kore gibi kalabalık ülkeler bulunuyor” dedi.

Öte yandan Bayraktar, Kurban Bayramı’nda 4 günde kesileceğini tahmin ettikleri 3 milyon küçükbaş hayvanın, 136 ülkenin her birinin toplam koyun varlığından daha fazla olduğuna dikkati çekerek, hayvancılıkta gelişmiş 83 milyonluk Almanya’da 1,6 milyon koyun olduğunu, Türkiye’de ise 3 milyon küçükbaş hayvanın Kurban Bayramı’nda kesileceğini ifade etti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.