Öne Çıkanlar Koronavirüs terörist abd chp deprem İsrail mhp konser CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan 5 Nisan 2024 Gündem Özeti 5 Mart 2024 Salı Gündem Özeti 5G şebekesi

Yapı Kredi'nin Üçüncü Çeyrek Konsolide Net Karı, 2 Milyar 363 Milyon TL Olarak Gerçekleşti

Yapı Kredi Bankası üçüncü çeyrek rakamlarını açıkladı. Yapı Kredi'nin üçüncü çeyrek  konsolide net karı, 2 milyar 363 milyon TL olarak gerçekleşti

Yapı Kredi’nin yılın ilk dokuz ayında nakdi ve gayrinakdi kredileri 224 milyar 832 milyon TL’ye, toplam mevduatı ise 138 milyar 597 milyon TL’ye ulaştı. Sermaye yeterlilik rasyosu ise yüzde 15 seviyesine yükselen Yapı Kredi’nin konsolide net karı, 2 milyar 363 milyon TL olarak gerçekleşti. 
 
Hem iş dünyasına hem bireylere Yapı Kredi’den destek 
Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın, tüm dünyada dalgalı bir dönemin yaşandığı 2016 yılında, “Hizmette Sınır Yoktur” anlayışıyla Türkiye ekonomisini ve müşterilerini desteklerken, yılın ilk dokuz ayında başarılı bir performans sergilediklerini belirtti.
 
Yapı Kredi’nin bu başarısında müşterilerine en iyi hizmeti sunmak anlayışının bulunduğunu belirten Açıkalın, şöyle devam etti: “Yapı Kredi olarak ülkemize her anlamda katma değer sağlamaya devam ediyoruz. 2016’nın ilk dokuz ayı itibariyle ekonomimize sağladığımız destekle toplam nakdi kredilerimiz 161 milyar 620 milyon TL’ye, nakdi ve gayrinakdi kredilerimiz toplamı ise 224 milyar 832 milyon TL hacme ulaştı.
 
Öte yandan, ülkemizin kalkınması için kritik öneme sahip projelere de önemli destek sağlamaya devam ettik. Gebze İzmir Otoyolu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Galataport gibi Türkiye’nin önemli projelerine yüksek montanlı finansman sağladık. Sadece proje finansmanı kredilerimizdeki dokuz aylık artış yüzde 13 olarak gerçekleşti.”
 
Başarılı yurtiçi ve yurtdışı fonlamaları  
Yapı Kredi’nin fonlama alanındaki faaliyetlerine de değinen Açıkalın sözlerine şöyle devam etti: “İlk dokuz ayda mevduat artışında istikrarlı bir performans ortaya koyduk. Toplam mevduatımız sene başından bu yana yüzde 7 büyüdü. 138 milyar 597 milyon TL’ye ulaştı. Diğer yandan güçlü bilanço ve ortaklık yapımız sayesinde yurtdışı piyasalardan finansman sağlamaya ve ülkemize kaynak getirmeye devam ettik. Yurtdışı piyasalardan sağladığımız toplam 3 milyar 100 milyon dolarlık finansman, uluslararası finans kurumlarının bize ve ülkemize olan güveninin göstergesidir.”
 
Dijitalleşme başrolde  
12 milyon aktif müşterisinin hayatını kolaylaştırmak ve tüm ihtiyaçlarını karşılamak adına yatırımlarının her sene artarak devam ettiğini belirten Açıkalın, “Dijital bankacılık alanında akıllı yatırımlarımızın karşılığını almaya devam ediyoruz. Yılın ilk dokuz ayında mobil bankacılık hizmetlerimizi aktif olarak kullanan müşteri sayımız yüzde 42 artarak 2.1 milyon müşteriye ulaştı. İnternet şubemizi aktif kullanan müşteri sayımız ise yüzde 15 artışla 3 milyona yükseldi. Dijital çözüm ve uygulamalarımız uluslararası arenada itibarlı birçok ödüle layık görüldü. Dijitalleşme bizim için önümüzdeki dönemde yine başrolde olacak. Bu konudaki öncü konumumuzu,  yatırımlarımız ve yeniliklerimizle sürdüreceğiz’’dedi.
 
Kredi Kartlarında, Leasing ve Faktoring’de liderliğimiz sürüyor 
Yapı Kredi’nin kredi kartı pazarında yıllardır süren lider konumunu bu yıl da koruduğunu kaydeden Açıkalın, sözlerine şöyle devam etti: “Worldcard sene başından bu yana kredi kartı hacmini sektörün 3 puan üzerinde büyüttü. Pazar payını ise yüzde 21,9’a yükseltti. İştiraklerimiz de bu dönemde yüksek performanslarını sürdürdü. Yapı Kredi Faktoring 2016 yılı ilk yarısında yüzde 18,5, Yapı Kredi Leasing ise yüzde 14,7 pazar payı ile alanlarında liderliklerine devam etti.”
 
Uluslararası arenadan ödüller  
Bu yıl 72. kuruluş yıldönümünü kutladıklarını, aynı zamanda yaş ortalaması 34 olan genç bir kurum olduklarını hatırlatan Açıkalın, “Gücümüz, 72 yıla dayanan mirasımızın bize verdiği bir tecrübeden, ‘Hizmette Sınır Yoktur’ anlayışımızdan geliyor. Bu anlayışımızla genç ve dinamik kadromuz çok önemli işlere imza atıyor. Yıllar içinde yarattığımız değer de uluslararası alanda her yıl takdir görmeye devam ediyor” dedi. 
 
Yapı Kredi’nin İlk Dokuz Ay İçinde Kazandığı Ödüller : 

  • Euromoney tarafından “Türkiye’nin En İyi Dış Ticaret Finansmanı Bankası” seçildi. 
  • Kurumsal ve Ticari Bankacılık 5 farklı proje ile EMEA Finance dergisinden 6 dalda ödül kazandı. 
  • Euromoney’nin Nakit Yönetimi Müşteri Araştırması 2016 çalışması kapsamında, “Nakit Yönetiminde Türkiye'nin En İyi Bankası” oldu. 
  • EBRD’nin “Orta Ölçekli Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı 2016 Ödülleri”nden 3 ödülle döndü. 
  • Yapı Kredi Özel Bankacılık, Euromoney tarafından filantropi danışmanlığı alanında “Türkiye’nin En İyisi” seçildi. 
  • 2016 Stevie International Business Awards’ta üç gümüş, dört bronz olmak üzere toplam yedi ödül kazandı. 
  • Yapı Kredi Portföy, EMEA Finance tarafından “Türkiye’nin En İyi Portföy Yönetimi Şirketi” ödülüne layık görüldü. 
  • Yapı Kredi Portföy, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği tarafından da “Emeklilik Yatırım Fonu Yönetimi - 2015 Yılı En Yüksek Getiri” ödülünü kazandı. 
  • Yapı Kredi Bankacılık Akademisi, insan sermayesi yönetiminde lider şirketleri değerlendiren Brandon Hall Group Excellence in Learning Awards’ta (Eğitimde Mükemmeliyet Ödülleri) bronz ödül kazandı. 
  • Kurumsal internet şubesi ile dünyanın en seçkin yayınlarından biri olan Global Finance’ın düzenlediği Digital Bank Awards 2016’da Kurumsal İnternet Bankacılığı kategorisinde “En İyi Tasarım” ödülünü kazandı. 
  • "yapikredi.com.tr" Interactive Media Awards tarafından “Bankacılık” ve “Finansal Hizmetler” kategorilerinde “Best in Class” ödülüne layık görüldü. 
  • Yapı Kredi, Kristal Elma’da ise bu yıl 6 ödül kazandı. 
 
Yapı Kredi’nin 30 Eylül 2016 Konsolide Finansal Sonuçlarına İlişkin Seçilmiş Göstergeler 
 
Toplam aktifler                                             :          248 milyar 109 milyon           TL       
Toplam nakdi ve gayrinakdi krediler         :          224 milyar 832 milyon           TL
Toplam nakdi krediler                                 :          161 milyar 620 milyon           TL
Toplam mevduat                                          :          138 milyar 597 milyon           TL
Konsolide net kâr                                        :               2 milyar 363 milyon          TL
Toplam gelirler                                             :               9 milyar 14 milyon            TL
Faaliyet giderleri                                          :               3 milyar 940 milyon          TL
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.