Öne Çıkanlar terörist abd rusya bugünün gündem başlıkları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu mardin ukrayna Kaleseramik orman yangınları için nasıl yardımda bulundu Çocuklarda Ters Kimlik Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Tarhan Cilt güzzelliği

Yavuz Sultan Selim Köprüsü Akçansa İle Yükseldi

Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul: “Ülkemize bugüne kadar çok büyük yatırımlar yapmış bir topluluk olarak, bu büyük projenin içinde yer almaktan dolayı oldukça gururluyuz.” dedi.

Sabancı Holding ve Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, 59 metrelik genisliğiyle dünyanin en geniş, 1.408 metre açikligiyla üzerinden rayli sistem geçen dünyanin en uzun asma köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü için; Betonsa markasıyla gelistirilen özel ürünle Türkiye’nin geleceğine önemli bir yatirim yapti. Akçansa, Yavuz Sultan Selim Köprüsü için Betonsa markasiyla bakim gerekmeksizin 100 yilin üzerinde dayanim gücüne sahip ve asırlarca kullanılacak özel ürün üretti. Akçansa’nin AR-GE gücüyle yarattiği özel ürünler kullanilarak inşa edilen dünyanin en yüksek betonarme asma köprüsü için, 1,5 milyon metreküp hazir beton üretimi gerçekleştirildi.
 
322 metreyi aşan ayak yüksekligiyle ayni zamanda dünyanin en yüksek betonarme asma köprüsü ünvanınıda alan Yavuz Sultan Selim Köprüsü için, Akçansa Büyükçekmece Fabrikasi’nda uzun yıllara dayanan deneyim ve AR-GE gücüne dayanarak proje ihtiyaçlarına özel üretilen çimento ile çevresel etkilere karsı yüksek dayaniklı beton üretildi. 100+Beton, özel olarak üretilmiş beton hatlari ve yüksek basınçlı sabit beton pompaları ile tek noktadan sevk edildi.
 
Kurtul: “Dünyadaki örnek operasyonlardan biri”
Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul konuya iliskin yaptığı açiklamada söyle dedi: “Türkiye’nin Sabancı’si olarak ülkemizin gelecegine inaniyoruz.



Ülkemize bugüne kadar çok büyük yatırımlar yapmis bir topluluk olarak, bu büyük projenin içinde yer almaktan ve Akçansa şirketimizle imza atmaktan dolayi oldukça gururluyuz. Betonsa’nin bu önemli proje için özel olarak tasarladigi ve hazir beton tesislerinde ürettigi ürünle ve yürüttüğü operasyonla hem dünyada hem de Türkiye’de örnek olacak bir projeye imza atmıs olduk. Emeği geçen herkesi kutluyor, ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
 
Zenar: “Zamana karsi yaristik, başardik!”
Akçansa Genel Müdürü Umut Zenar da Yavuz Sultan Selim Köprüsü için 150 kisilik bir ekiple çalistiklarini ve ihtiyaçlara yönelik beton üretimi gerçeklestirdiklerini belirterek, “Projeye özel olarak tasarlanan, bes hazir beton tesisinde taze beton sicakligi, buz ve ısıtma ünitelerinin yardımiyla mevsim sartlari ne olursa olsun korunmustur.



Yönettiğimiz bu operasyon, dünyadaki örnek uygulamalar arasinda yerini aldi. Boğaz’in zorlu koşulları altinda zamana karsı yarışılan bu projede kazandığımız büyük tecrübenin hem ülkemizde hem de dünyada yüksek yapıların yapılması noktasında inşaat sektörü adina yeni ufuklar açtiğina inaniyoruz. Rekor sürede inşa edilen bu büyük projenin tedarikçisi olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz” dedi.
Öte yandan Betonsa Garipçe Hazir Beton Tesisi, bu operasyon sirasinda kurduğu ISG odakli çalisma sistemleri ve özel uygulamalari sayesinde kaydettigi ‘sifir is kazasi’ başarisiyla, HeidelbergCement Grubu’nun dünyadaki 625 tesisi arasından birinci seçilerek, Iş Sagligi ve Güvenliği Büyük Ödülü’nü almaya hak kazandi.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.