Öne Çıkanlar ırak pkk cumhurbaşkanı erdoğan terörist fetö Asena ICBC) spk TarımGFE Cumhur İttifakı İsrail CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır

YD-ÜFE Kasım Ayında 5.22 Arttı

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE), Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 5.22 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) 2017 yılının Kasım ayına ilişkin YD-ÜFE verilerini açıkladı. Buna göre, YD-ÜFE, 2017 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 5.22, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 19.76, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 26.01 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 23.84 artış gösterdi.
Sanayinin iki sektörünün bir önceki aya göre değişimleri madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 5.23 artış, imalat sanayi sektöründe ise yüzde 5.22 artış olarak gerçekleşti.

AYLIK EN FAZLA ARTIŞ KOK VE RAFİNE PETROL ÜRÜNLERİNDE GERÇEKLEŞTİ

Bir önceki aya göre en fazla artış, yüzde 11.42 ile kok ve rafine petrol ürünleri, yüzde 6.25 ile elektrikli teçhizat, yüzde 5.95 ile kauçuk ve plastik ürünler alt sektörlerinde gerçekleşti.
Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2017 yılı Kasım ayında en fazla aylık ve yıllık artış enerji mallarında oldu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.