Öne Çıkanlar ırak pkk fetö CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır TarımGFE Cumhur İttifakı spk Tavuk eti üretim miktarı Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi Şubat 2024 konut satış istatistikleri 1 Mart 2024 Cuma Gündem Özeti Şahinbey Millet Camisi ve Külliyesi

Yeni İş Birlikleri Konuşulacak

Türkiye-Macaristan Karma Ekonomik Komisyon (KEK) VII. Dönem Toplantısı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto'nun eş başkanlığında 8 Aralık'ta Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde gerçekleştirilecek.

Bakan Varank, Bakan Szijjarto ile 2013 yılında stratejik ortaklık düzeyine gelen Türkiye ile Macaristan ilişkilerinde ekonomik iş birliğinin geliştirilmesi için atılacak adımları değerlendirecek.

Karma Ekonomik Komisyon Toplantısında sanayi, teknoloji, ikili ticaret hacmi gibi konuların yanı sıra, ulaştırma, tarım, sağlık, enerji gibi ekonominin bütün alanlarında ikili iş birliğinin geliştirilmesi bekleniyor.

Bakan Varank'ın ve Bakan Szijjarto'nun eş başkanlığını yapacağı KEK toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Macaristan Başbakanı Victor Orban tarafından belirlenen ikili ticaret hacminin 6 milyar dolara çıkarılması hedefine ulaşılması için büyük önem taşıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.